- hirdetés -

Hat orosházi cég nyert támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán. A nyertesek eszközbeszerzésre, ingatlan fejlesztésre és immateriális javak növelésére fordíthatják a pénzeket.

A foglalkoztatás növelését és a munkahelyteremtést célzó „Mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” pályázaton országszerte 242 vállalkozás jutott vissza nem térítendő pénzügyi hozzájáruláshoz. A nyertes pályázók között hat orosházi cég szerepel, amelyek összesen 70,8 millió forint értékben fejleszthetik vállalkozásaikat. A támogatás mértéke új munkavállalónként fél-másfél millió forint, amit eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra, immateriális- és lízing költségek fedezésére használhatják fel a jelentkezők.

A mostani pályázat keretében 30 személy foglalkoztatására vállaltak kötelezettséget az orosházi nyertesek. Közülük a Füge Szolgáltató két új munkavállaló felvételét vállalta, az elnyert összeget egy 140 négyzetméteres iroda megépítésére fordítja – tudta meg lapunk Kiss Lászlótól, a cég igazgatójától. Az 1992-ben indult családi vállalkozás országos hálózatot épített ki az üzleti tanácsadás területén. Kiss László elmondta, hogy az ügyfélállomány gyarapodásával vált szükségessé az alkalmazottak és a munkatér bővítése.

Kiss László ingatlanfejlesztésre fordítja a támogatást (Fotó: Rajki Judit)

A foglalkoztatás bővítése, a munkahelyteremtő beruházások támogatása, a vállalkozói szektor versenyképességének növelése prioritás Dél-Békésben. Számos, erre irányuló fejlesztés indul a következő időszakban a térségi településeken, egyben hozzájárulva a munkaerő-piac területi különbségeinek csökkentéséhez.

–Dél-Békésben a vállalkozások bevonásával alakítjuk ki hosszú távú koncepciónkat – emelte ki Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

–A térség számára lehatárolt forrásoknak köszönhetően megvalósuló, egyenként is több százmilliós fejlesztéseink (pl. ipari park, inkubátorház stb.) a vállalkozásoknak magasabb hozzáadott értéket, a munkába állók számára pedig biztos munkahelyet, minőségi bérezést nyújtanak.

Az országgyűlési képviselő emlékeztet, ez az egyik feltétele annak, hogy a térség fejlődő pályára álljon, a fiatalok, aktív korúak itt maradjanak, vagy visszajöjjenek Dél-Békésbe, és a térségben találják meg számításaikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.