- hirdetés -

Két térfigyelő kamerát javíttatott meg az önkormányzat november 23-án. Mint kiderült a karbantartási feladatok mellett bővítésre is készülnek, három új eszközt szeretnének felszereltetni a város különböző pontjain az illegális szemétlerakás és a károkozások elkerülése miatt.

Két térfigyelő kamerának karbantartási munkálatait láthatták a főtéren sétálók november 23-án. Megtudtuk, az orosházi önkormányzat bővítené az eddigi tizenkilenc eszközből álló kamerarendszert. Három új eszközt szerelnének fel a város különböző pontjain.

Az eddigi kamerákat helyreállították, de új eszközök felszerelése is várható (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az első a Dózsa György utca végére kerülne, ahol az állatmenhely van, oda elsősorban az illegális szemétlerakás miatt szeretnének felszerelni egy forgó kamerát. A második a Mikes és az Észak utca sarkára, a Tamás Bátya Kunyhója Presszó környékére, a rendőrség kérésére. A harmadik pedig az önkormányzat épületének a tetejére kerül, hogy az egész főteret megfigyelhesse a jövőben. Szükség is van rá, hiszen a közelmúltban itt is többen szemeteltek, gyakran szórtak el törött üvegeket. Ide egy fix kamerát tervezünk, a másik két helyre pedig forgót. A munkálatok jelenleg az árammérési pontok kiépítésénél tartanak – árulta el a részleteket Madarász László, az önkormányzat energetikai ügyintézője.

Madarász László hozzátette, hogy az eddig felszerelt kamerákkal is többnyire elégedettek voltak, főleg, mert számos vitás esetben szolgáltattak igazságot. Többször előfordult már, hogy a rendőrségnek a piactéren nagyobb forgalomban történő koccanásoknál a város térfigyelő kamerái is segítséget nyújtottak. A legfőbb szempont a leendő kamerák esetében is a közbiztonság, a végső cél pedig, hogy idővel harminc kamera legyen felszerelve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.