- hirdetés -

Elterjedt trend, hogy a mesterséges intelligencia segítségével generálnak különböző képeket az emberek, majd ezt megosztják a közösségi médiában. Tudni szeretnék például, hogy képzeli el az MI a különböző embereket, országokat, mi pedig kíváncsiak voltunk, hogyan jeleníti meg Orosházát. A mesterséges intelligencia kulcsszavak alapján mutatja be a várost, az olyan ismert helyszíneket, mint a főtér, az üveg körtefa, Gyopárosfürdő vagy a bíróság épülete.

Érdekes elképzelése van a megadott kulcsszavak alapján Orosházáról a mesterséges intelligenciának. Egyes helyszíneket a leírás alapján igazán pontosan jelenített meg, míg más esetben kicsit jobban a „képzeletére” hagytuk a dolgokat, így megismerhettük, hogyan látja az alföldi várost a fejlett technológia. A mesterséges intelligencia segítségével összesen 14 képet alkottunk, melyek közül az első egy orosházi nyári fesztivált jelenít meg.

A főtérről kicsit részletesebb leírást kapott a program. Így az eredeti helyszínhez egy viszonylag hasonló eredmény született:

A főtér közepén álló üveg körtefa azonban már jobban feladta a leckét a mesterséges intelligenciának, és hiába volt a lehető legpontosabb a leírás a program többször, szinte ugyanazt a képet generálta Kovács Júlia és Szilágyi András központi alkotásáról. A sajátságos elképzelés szerint a fa ugyan élő növényként van jelen, azonban színes üveg körtéket terem.

Az épületek közül továbbá megadtuk neki a vasútállomás, a Táncsics Mihály Gimnázium, a bíróság, a polgármesteri hivatal, de a Petőfi Művelődési Központ leírását is. Utóbbiról ráadásul egy belső képet alkotott a mesterséges intelligencia. Mindemellett természetesen Gyopárosfürdő sem maradhatott ki a listából, de a fő utca és a piac képe is megjelenik.

Gyopárosfürdő a mesterséges intelligencia szerint
A Petőfi Művelődési Központ belső tere

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.