- hirdetés -

Új edzőcsarnokot kaphatnak az orosházi asztaliteniszezők, mellyel a PET-BAU ASE utánpótlásképző központtá válhatna.

A nemrégiben Orosházán megrendezett Pintér Attila Emlékversenyen tárgyalt a város, a PET-BAU ASE és a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ). Bogdánffy Csaba a PET-BAU ASE szakosztályvezetője elmondta, hogy a szövetség átalakuláson megy keresztül. Regionális központokat hoznának létre, ezek közül az egyik Orosháza lehetne. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy megfelelő létesítményekkel rendelkezzen a város.

Ebben segít a kormány azon sportágakat támogató programja, melyek nem részesülhetnek a TAO-s forrásokból. Az igényeket már felmérte a MOATSZ, a program végleges feltételei azonban még nem tisztázottak. Az önkormányzatnak a területet és némi önerőt kell biztosítani.
–Fontosak számunkra a helyi egyesületeket és az utánpótlás, legyen szó bármilyen sportágról. Ezért az önkormányzat mindig támogatja a hasonló kezdeményezéseket, melyek a fiatalok egészséges életmódját, sportolását segíti elő – fogalmazott Bojtor István alpolgármester.

Új csarnokba költöznének a ligaküzdelmek is (Fotó: Melega Krisztián)

A tervek szerint egy könnyűszerkezetes, tízasztalos csarnokot építenének, korszerű kiszolgáló helyiségekkel. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy még keresik a legjobb helyet az épület számára, hiszen elképzelhető, hogy több sportágat kielégítő komplexumot hoznának létre.
–A szövetség képviselői támogatásukról biztosítottak minket. Nagy álmunk válna valóra, az új csarnokkal, mellyel elnyerhetnénk az utánpótlásképző centrum minősítést is. Így versenyzőink méltó körülmények között készülhetnének hétről hétre – emelte ki Bogdánffy Csaba.

A beruházások 2018 második felében vagy 2019 elején valósulhatnak meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.