- hirdetés -

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Országos Küldöttgyűlése november 3-ra tűzte ki a kamarai választások időpontját. A múlt szombati választás rendben lezajlott, az Országos Kamarai Választási Bizottság november 6-i ülésén pedig már az eredményét is kihirdették.A következő öt évben a megyei küldöttválasztásokon mandátumot szerzett küldöttek képviselik a kamarai tagok érdekeit a NAK megyei szervezetein keresztül, továbbá megválasztják a kamara megyei és országos vezetőit.

A Magyarországi Gazdakörök Országos Szövetsége (MAGOSZ) mellett több jelölő szervezet is állított listákat. A Vágóállat és Hús Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, FruitVeb, a Vadász Kamara, hogy csak néhányat említsünk. Közülük a MAGOSZ listáira a gazdák 88,3 százaléka adta le voksát.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az országgyűlés alelnöke a választások eredményének ismeretében elmondta – A magyarországi gazdatársadalom a rendszerváltás óta még nem volt ilyen egységes és erre szükség is van, hisz a következő  időszakban az ágazatnak nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie, mint az elmúlt években.

– Az elmúlt öt évben a Nemzeti Agrár Kamara létrejöttével az egész országot lefedő szervezet kezdte meg működését és a gazdák munkájának segítését. A Földművelésügyi Minisztérium vidékfejlesztési tevékenységében kialakult egy olyan együttműködés, amelyben közvetlen kapcsolat van a gazdák és az őket segítő szervezet között, az országban dolgozó 650 falugazdász révén. Ők segítenek a gazdálkodók mindennapi, ügyes-bajos dolgaiban és már folyamatban van a szakmai munkát segítő szaktanácsadó hálózat kialakítása is – tette hozzá Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.