- hirdetés -

A Békés Megyei Mérnöki Kamara szakértelmével segíti a Békés Megyei Kormányhivatal munkáját – erről született ma egyezmény Békéscsabán.

November 6-án ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési szerződést Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke.  

Az eseményen Nagy Gyula, az Országos Mérnöki Kamara elnöke a szakmai körökön belüli kollektív összefogásra és az államigazgatással való párbeszéd kialakításának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Takács Árpád arról beszélt, hogy a mérnökök a fejlődés mozgatórugói és Békés megyének szüksége van a szakmai szemléletmódjukra. Szerinte a sikeres államigazgatás záloga a szakértői csoportokkal való együttműködés, a jól működő önkormányzatok, valamint a magas színvonalú szakember- és felnőttképzés.

2018-ban indul a közös cselekvési terv, amelyben a kamarákkal közösen valósítanak meg bizonyos projekteket – tette hozzá a kormánymegbízott. 

A rendezvényen Povázsai Pál, az M8-M44 gyorsforgalmi út projektvezetője ismertette a program ütemtervét. A Tiszakürt – Kondoros közötti szakaszon 16 százaléknál tart a kivitelezés. Jelenleg  a régészeti ásatások és a nyomvonal lefektetése zajlik. 

A Kondorost Békéscsabával összekötő szakasz előkészítése jövő év elején kezdődhet meg. Az M44-es utat összekapcsolják a jelenlegi 47-es főúttal, majd az M47-es úttal, amellyel az ország délkeleti és északkeleti régiója közötti komplex közlekedési hálózat jön létre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.