- hirdetés -

A Zöldfa utcai bölcsődében sportnapot tartottak, október 18-án, szerdán. A bölcsődéseknél elsősorban a nagymozgások fejlesztése a cél, ezért az egyensúly, a szem-kéz, szem-láb koordinációját fejlesztik játékos foglalkozások keretében.A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek mindennapjaiba beépítsék a mozgást, és a hűvösebb idő ellenére se kelljen megválniuk ennek lehetőségétől. Fontosnak tartják, hogy a kisgyermeknevelők is tudják, milyen mozgásfejlesztő eszközök vannak arra az időszakra, amikor nem tudnak az udvaron játszani a kicsikkel.

Lúdtalp megelőző szőnyeget is vettek idén (Fotó: Rajki Judit)

Néhány éve indult ez a fajta kezdeményezés, amit a bölcsőde Gyermekmosoly Alapítványa jóvoltából tudtak megvalósítani. Idén, az önkormányzat által nyert pénzből vettek egy fali vonalvezetőt, ami a gyerekek kézügyességét tudja fejleszteni, valamint egy lúdtalp megelőző szőnyeget is sikerült beszerezniük. A nagymozgást fejlesztő eszközök kipróbálását csoportokra osztották.
– A programokat úgy szerveztük, hogy minden életkor sajátosságát figyelembe véve tudják a gyerekek használni a készségfejlesztő eszközöket – mondta Dénes-Földesi Mónika, bölcsődevezető.
A bölcsőde sószobáját téliesítették, hogy a hideg idő beköszöntével is tudják használni a gyerekek. A mozgás mellett az egészséges étkezésre is figyelnek, naponta háromszor zöldséget és gyümölcsöt biztosítanak a kicsiknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.