- hirdetés -

A következő programok várják a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén.

LEGO-kiállítást rendez a HUNLTC a Petőfi Művelődési Központban október 13. és 15. között, 9 órától 18 óráig. A klub jóvoltából a látogatók nem csak az ország legnagyobb, 4,85 méteres legóból készült hadihajóját csodálhatják meg. Lesznek diorámák: az ókori Rómától a középkoron át a modern városokig, emellett a világűr is megelevenedik majd, de járműmodelleket is láthatnak az érdeklődők.

A DALI-ÁS KLUB Közhasznú Egyesület klubfoglalkozásán glutén- és laktózmentes, minőségi levesek kóstolására lesz lehetőség a Diáktanyán október 13-án, 17 órától.

Aranyi Sándor Kölcsönhatás című festménykiállításának megnyitója lesz a művelődési központban október 13-án, 17 órától. A tárlatot Pataki Ferenc festőművész nyitja meg. Közreműködnek az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei.

Az Egy este a hajléktalanokért rendezvényre várják az érdeklődőket az Árpád-kertben október 13-án, 18 órától. Program: megnyitó, köszöntő, áhítat, megemlékezés – a Hajléktalan Szálló munkatársainak közös műsora, zenés-verses összeállítás a Hajléktalan Szálló ellátottjainak részvételével, az intézmény bemutatása képekben, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákjainak zenés–irodalmi összeállítása, tűzzsonglőr bemutató, a KLUBB zenekar koncertje. Az est folyamán süteménnyel, forró teával és zsíros kenyérrel vendégelik meg az érdeklődőket.

OFKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés: Eötvös-csarnok, október 13., 18 óra.

Roma napot tart a Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Kohán György u. 10. szám alatt október 14-én. Programok: 10 óra cigány himnusz, Simondán Gusztáv elnök köszönti a jelenlévőket, gyerekeknek rajzverseny, eredményhirdetés, ajándék (kellékek: rajzlap, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, aszfalt kréta), csapatjátékok gyerekeknek (kellékek: léggömb, ugrálókötél, édességek, termések – makk, gesztenye, bab, – zsák, szappanbuborék fújó, stb.), Peonza verseny (kellék: peonza), 12 óra ebéd, 13 órától arcfestés, 14 óra hagyományos roma mesterségek, szokások, babonák, a roma hitvilág – előadó: Simondán Gusztáv, 15 óra autentikus táncház és táncverseny, énekverseny. A rendezvény ingyenes és nyilvános!

Ismét lesz MozgóMozi a művelődési központban október 14-én. 10.00 A Lego Ninjago film (3D), 12.00 Fantasztikus utazás Óz birodalmában (3D), 14.00 A Lego Ninjago film (3D), 16.00 Kingsman: Az aranykör, 18.30 Egyenesen át, 20.30 Szárnyas fejvadász 2049 (3D).

PET-BAU ASE Orosháza I. – Budapesti ERDÉRT SE női asztalitenisz extra liga: Fürdő utcai asztalitenisz-csarnok, október 14., 11 óra.

Oh. Rákóczi Vasas SE – Mezőhegyesi SE bajnoki labdarúgó-mérkőzés, megye I. osztály: rákóczitelepi sportpálya, október 14., 15 óra.

ONKC – Hódmezővásárhelyi LKC NB I/B-s női bajnoki kézilabda-mérkőzés: Eötvös-csarnok, október 14., 18 óra.

PET-BAU ASE Orosháza I. – Statisztika PSC I. női asztalitenisz extra liga: Fürdő u. 5., október 15., 11 óra.

A programokról bővebben itt olvashatnak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.