- hirdetés -

Mágikus hangulat lengte be szombaton délután a Máltai játszóteret. A hely idén lett hét éves, ezt ünnepelték a gyerekekkel közösen.

Rengeteg színes programmal várta látogatóit szeptember utolsó napján a Máltai Játszótér. Az itteni közösség egy hangulatos születésnapi bulit varázsolt. A hetes szám bűvöletében ezúttal a mágia volt a fő motívum. A lurkók készíthettek varázspálcát, a Szegedi Bűvészkör jóvoltából igazi varázslatot is láthattak, a bátrak pedig a Harry Potterből jól ismert Bogoly Berti féle mindenízű drazsét is kóstolhattak.

Egy igazi peonza világbajnoktól is tanulhattak a lurkók (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Egy igazi peonza világbajnoktól is tanulhattak a lurkók (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Természetesen a vetélkedők, sorversenyek ezúttal sem maradhattak el. Emellett a szemfülesek találkozhattak Mickey egérrel és Goofyval is. Látogatásunk idején éppen – a fiatalok körében igen népszerű – mexikói peonza bemutatót és versenyt tartották, melynek végén értékes nyereményeket, többek között egy rollert adtak át a szervezők.

Frankó Attilától, a játszótér vezetőjétől megtudtuk idén is igen aktív nyarat zártak. Számtalan rendezvénnyel készültek a gyerekeknek, többet helyi szervezetekkel együttműködve. Emellett sok foglalkozásnak helyet biztosítanak, mint torna-, karate vagy színjátszó klub.

Seprűhasználat, kicsit másképp (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Seprűhasználat, kicsit másképp (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

– Egész évben várjuk a gyerekeket. A látogatottságunk az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan, most is elérte a negyvenezret. A Máltai játszótér célja mindig is a közösségépítés volt. Azt gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítanunk, hiszen remek közösség alakult ki az elmúlt hét évben – értékelte a Máltai Játszótér évét a vezető.

A születésnap nem múlhat el torta nélkül, ezt pedig a szervezők is szem előtt tartották. Nagy volt a sorban állás a tortaszeletekért, de végül mindenki elégedetten távozhatott a rendezvényről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.