- hirdetés -

Újabb fejlesztésbe kezdett az OMTK utánpótlás labdarúgó egyesület. Ezúttal egy fedett műfüves edzőpályát alakítanak ki.

Alig fejeződött be az új öltöző építése, illetve az élőfüves pálya kialakítása ismét munkagépek jelentek meg az ULE központjában. Egy 65×45 méteres pályát alakítanak ki, amely fölé egy légsátrat emelnek majd.  Jelenleg az előkészítő mukafolyamatok zajlanak, a szennyvíz- és gázvezetékeket kell áthelyezni. Az új beruházás több, mint 130 millió forintba kerül majd.
– A hetven százalékát már TAO forrásokból előteremtettünk, a fennmaradót az önkormányzat biztosítja a következő évi költségvetés terhére – tudtuk meg Tóth-Kása Sándortól, az egyesület elnökétől.

Először a gáz- és vízvezetékeket kellett áthelyezni (Fotó: Rajki Judit)
Először a gáz- és vízvezetékeket kellett áthelyezni (Fotó: Rajki Judit)

Az elnök elmondta, hogy az őszi és téli időszakban a városban nehéz termet szerezni, ezért indokolt, a légsátorral befedett pálya kialakítása.
–  Egy műfüves pályánk van és a több száz gyerek, aki már itt sportol az őszi é téli időszakban nem tudják elvégezni a megfelelő minőségi munkát – ismertette az elnök.

Megtudtuk, hogy még az idén használatba vehetik az egyesület sportolói az új pályát. A sátor azonban csak jövőre kerülhet fel, miután az önkormányzati forrást is megkapja az egyesület.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.