- hirdetés -

Köszönet és elismerés járt annak a 13 embernek, akik kiemelkedően teljesítettek a várost sújtó viharkárok felszámolásában. A csütörtöki testületi ülés előtt, Dávid Zoltán polgármester köszöntötte őket.

A nyáron két nagy felhőszakadás is elérte Orosházát. Először június 23-án, majd legutóbb augusztus 6-án érkezett és pusztított hatalmas jégeső és orkán erejű szél. Az egész városban kidőlt fákat és leszakadt vezetékeket hagyott maga után a vihar. Így ezeket hárították el először a hivatásos-, és önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelem emberei, a mentőcsoportok tagjai, illetve az önkéntes segítők. Tóth Tibor, dandártábornoktól, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától megtudtuk, hogy összesen 291 esetnél kellett beavatkozniuk.

– Augusztus 6-tól 11-ig naponta hetven tűzoltó 15-20 tűzoltó gépjárművel dolgozott a kárfelszámolásokban. Nagyon komoly és összetett feladatokat kellett ellátniuk kollégáimnak. Többek között a kalandparkban vagy a kórházban is – fogalmazott az igazgató.

Járt az elismerés a viharkárok felszámolásában kiemelkedően teljesítőknek (Fotó: Rosta Tibor)
Járt az elismerés a viharkárok felszámolásában kiemelkedően teljesítőknek (Fotó: Rosta Tibor)

Ezt ismerte el a város nevében a polgármester az augusztus 31-i testületi ülés előtt. Hangsúlyozta, köszöni mindazok munkáját, akik a városért dolgoztak és helytálltak, amikor arra szükség volt. Többek között Hajdú János, az Orosházi Tűzoltóparancsnokság főhadnagyának is.
– Csak a munkánkat végeztük, mégis jól esik, amikor elismernek minket. Megtisztelő, hogy a város vezetése gondolt ránk – mondta a főhadnagy.

Az elismerések átadása után Tóth Tibor megköszönte a képviselő-testületnek és az orosházi lakosoknak azt a támogatást, ami nélkül nem láthatnák el ilyen gyorsan és hatékonyan munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.