- hirdetés -

Minden adott volt szombaton este ahhoz hogy folytatódjon a Rock Klub idei fesztivál-sorozata. A harmadik napon a szervezők a helyi zenekaroknak adtak lehetőséget. A beállás után egy negyedórás filmvetítés volt, melyben a Klub megünnepelte ötödik születésnapját.

Az összeállításban a 2012-es indulástól kezdve megtartott 170 koncert képei, a támogatók logói, valamint a klub életét  bemutató jelenetek elevenedtek meg.
– Büszkék vagyunk eddigi teljesítményünkre, céljainkat eddig maradéktalanul teljesítettük – nyilatkozta Mihály Zoltán klubvezető. A város rock, blues és jazz-kedvelő rétegét élőzenei koncertekkel szolgáljuk ki, ezenkívül próbalehetőséget biztosítunk immár három zenekar részére is a klubban – tette hozzá.

Spektrum, Bagaméri, Der Sprinter

Elsőként a békéscsabai-tótkomlósi tagokból álló Spektrum PRT lépett a színpadra, sajnos a beharangozott vendég-énekesnő nélkül. Műsoruk a megszokott dalokból állt, ZZ Top, Cream, Deep Purple és néhány saját szerzemény. Közben szép lassan gyűlt a hallgatóság és a Bagaméri Project fellépésekor már száznál is többen voltak.

A Project igazolta nevét, most is más felállásban léptek színpadra mint legutóbb, de ez így van jól, hiszen tükrözi a gitáros és zenekarvezető Bagaméri András zenei törekvéseit. Igyekszik mindig megújulni és izgalmas, néha jam-jellegű örömzenét becsempészni előadásaikba. Most is így történt, Beatles, Cream, Bob Marley átiratok mellett három Jimi Hendrix kompozíció is elhangzott, és ezekben élte ki magát igazából a zenekar. Odatették magukat a zenészek, szinte sugárzott kifelé, hogy élvezik a játékot.

Elemükben voltak a hazai zenekarok (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Elemükben voltak a hazai zenekarok (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A harmadik fellépőt megelőzően tombolahúzás volt, három szerencsés  belépőt nyert a fesztivál szeptember 2-i zárónapjára.

Ezek után következett az est zárócsapata, a klub házi zenekara, a Der Sprinter. Különösen a basszusgitáros Bódis Janika és a dobos Tóth Gergő volt elemében, ami a színpad elé vonzotta rajongóikat. Határozottan sokat fejlődött a csapat. Négy-öt dalban a hangszeres játék már egész komoly, tömör és egységes képet mutatott, ez előrelépés a zenekar életében.

Összességében elmondható, hogy egy jó hangulatú estén vehettünk részt.

A fesztivál  negyedik napja augusztus 26-án  a város főterén lesz a TFA-verseny záróeseményeként, fellép a kétszeres Fonogram-díjas Ozone Mama, és a város történetében először egy angol zenekar, a Hundred Seventy Split.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.