- hirdetés -

Gyopárosfürdőn rendezi idén az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub az IMBRA Európa-bajnokságot augusztus 23. és 27. között. Húsz ország 220 hajója csap össze.

A versenyen Endurance kategóriájú hajómodellek és pilótáik indulnak két korosztályban. A motorcsónakok rádió-távirányításúak és robbanómotorosak. Nagyjából 120-170 centi hosszúak, végsebességük eléri a 70-95 km/órát is. Öt géposztály van aszerint, hogy hány köbcentisek a modellek és a sebességük is ettől függ – tudtuk meg a Orosházi Városi Modellező és Sport Klub elnökétől, Nóbik Gyulától.

Így versenyeznek a Endurance hajók (Fotó: illusztráció)
Így versenyeznek a Endurance hajók (Fotó: egyesület)

A verseny szabályrendszere egyszerű. Egy futamban maximum 12 hajó lehet és egy körülbelül 350 méter hosszú pályán versengenek. Az nyer, aki a legtöbb kört teszi meg, vagy először ér célba. Az első napon szabadedzések lesznek, a második, harmadik és negyedik napon az előfutamokat láthatják. Egy előfutam 20 perc és egy kör időtartamú, míg a döntők 30 perc és egy kör hosszúak. Azok a verseny utolsó napján lesznek augusztus 27-én.

Az indulók között nyolc korábbi világbajnok is van. A magyar csapat jó esélyekkel indul, hiszen tavaly a hollandiai világbajnokságon két világbajnoki címet is szereztek. A versenyt strandbelépővel nézhetik meg az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.