- hirdetés -

A sportban a nyári hónapokat gyakran jellemezzük úgy, hogy: uborkaszezon. Ilyenkor a csapatsportágakban vége az idénynek, rövid pihenőt kapnak a játékosok. Aki viszont járt már uborkaföldön, az tudja, hogy az uborkaszezon sem egy leányálom.

Az idei nyár sem kezdődött máshogy, a csapatsportágakban eredményt hirdettek, elkezdődött a pihenés, a feltöltődés időszakasza. A nyár most is olyan meleg, mint tavaly, vagy talán melegebb. De mégis más. Az egész ország alig várta, hogy elkezdődjön Budapesten a vizes vb, annak árnyékában a wroclawi Világjátékok és a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság.

Mi, lokálpatrióták az orosházi versenyzőkért is szoríthattunk, nem hiába. A Világjátékokon az Eötvös DPSE búvárúszója, Károlyi Csilla két számban is 4. helyen végzett, az orosházi Dimák Dávid (Szegedi Muréna) a 4×100 m-es váltó tagjaként lett negyedik. Az OFKSE-LINAMAR két kézilabdásával, John Andrással és Gyene Norberttel megerősített strandkézilabda-válogatott csapata szintén a negyedik helyet szerezte meg, míg az Orosházi Toldi SE erőemelője, Szabó Ágnes összetettben a 9. helyen végzett.

Az orosházi úszók az uborkaszezonban sem tétlenkedtek (Fotó: egyesület)
Az orosházi úszók az uborkaszezonban sem tétlenkedtek (Fotó: egyesület)

Közben Szél Anna birkózónk Szarajevóban a dobogó tetejére állhatott a kadet Európa-bajnokságon, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület karatékái a nagyszebeni Eb-n halmozták az érmeket. A Toldi SE versenyzői a Balaton Kupán taroltak mind a férfi, mind a női szakágban. Úszóink Tiszaföldváron aratták le a babérokat.

Július közepén a labdajátékok képviselői, a Rákóczi Vasas SE és az OMTK-ULE 1913 labdarúgói is elkezdték a felkészülést a 2017/2018. évi szezonra. A napokban az Orosházi FKSE férfi és az ONKC női csapata is munkához látott.

Szóval, uborkaszezon ide, uborkaszezon oda, az orosházi sportolók elmondhatják, hogy az idei nyáron is jó termés volt a versenypályákon, én pedig hozzáteszem, hogy az uborkaföldeken is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.