- hirdetés -

Négy Székácsos diák is önkénteskedett az elmúlt hetekben nagy figyelmet kapott FINA Világbajnokságon.  A tizedikes Bacsur Zsófi Imola és a végzős Somogyi Bianka, Bacsur Fanni Ildikó és Szász Dániel Patrik.

Egy évvel ezelőtt több mint 8000-en jelentkeztek nem csak Magyarországról, de külföldről is önkéntesnek a FINA vizes Világbajnokságra, köztük a négy Székácsos diák is – derült ki Somogyi Bianka szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójából. Az elmúlt év folyamán több válogatáson és képzésen kellett bizonyítaniuk elszántságukat és rátermettségüket, hogy bekerülhessenek abba a kb. 3000 fős segítői csapatba, akik végül hozzájárultak a vb sikeres lebonyolításához.

Négyen négy különböző területen kaptak feladatokat. Zsófi a versenyzők személyi segítőjeként az úszók ruháit vitte a rajttól a célig, Bianka a formaruhaközpontban az önkéntesek és a bírók egységes ruházatáért felelt. Fanni a Dentsu Team tagjaként a Last Call Room-ban a műugrók majd az úszók mellkasára ragasztotta a nevüket tartalmazó matricát, Dani pedig a vízilabda meccseket nézők eligazításában segédkezett.

Bacsur Zsófi Imola, Somogyi Bianka, Bacsur Fanni Ildikó és Szász Dániel Patrik
Bacsur Zsófi Imola, Somogyi Bianka, Bacsur Fanni Ildikó és Szász Dániel Patrik

10-18 napot töltöttek a verseny idején Budapesten, míg ezt megelőzően általános képzésen, területi képzéseken vettek részt, Zsófi ez utóbbit a Budapest Bajnokságon teljesítette. A sikeres önkéntességhez szükségük volt nyelvtudásra, szolgálatkészségre, lelkesedésre, türelemre és kitartásra. Hárman a vb ideje alatt tudták meg, hogy felvétel nyertek az általuk kiválasztott egyetemre.

Testközelből élték át a vb hangulatát, a verseny izgalmait, miközben a munka mellett szurkolhattak kedvenceiknek, új barátokat, élményeket szereztek. Büszkék rá, hogy részesei voltak az eddigi legjobb vizes vb lebonyolításának – írja Somogyi Bianka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.