- hirdetés -

Ázsia rajongók szokásos éves találkozója zajlott szombat délután a Diáktanyán. A harmadik alkalommal megrendezett Ázsia nap az eddigieknél jóval több, mintegy hatvan érdeklődőt vonzott.

Az anime, a hazánkban is egyre népszerűbb távol keleti műfaj hódítása városunkat sem kerülte el. Először két anime (képekben, rajzfilmen bemutatott történetecske) kritikáját hallgathatták meg az érdeklődők, majd következhettek a kulináris élvezetek.

Mochit illetve Kimbab-ot (김밥) kóstolhattak a résztvevők. Előbbi egy rizslisztből készült fincsi, japán édesség, utóbbi pedig egy a szusihoz hasonlatos csemege, csak épp hal nélkül, zöldségekből készítve. A kóstolás után ismét az anime került reflektorfénybe, ezúttal kvíz formában. A megválaszolt (vagy nem megválaszolt) kérdések után Pallag Adrienn, a rendezvény egyik szervezője mesélt arról, hogyan kezdett koreai nyelvet tanulni (egyedül) és ebben milyen nehézségekkel kellett megküzdenie.

Kvíz és tánc mellett természetesen volt ételkóstolás is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kvíz és tánc mellett természetesen volt ételkóstolás is (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az ázsiai művészetek közül kétségkívül az egyik legnépszerűbb az Európaiak által egyre inkább felfedezett könnyűzene. A koreai könnyűzene volt a témája a második, a K-pop kvízjátéknak. Ezután – ha már a zenénél tartunk – jöhetett egy kis tánc. A legtöbb koreai zenéhez tartozik speciális koreográfia (elég ha csak a világot meghódító gangnam style -ra gondolunk). A random dance challange alkalmával jöttek sorra a zenék, amire a megfelelő módon kellett mozogni. Néha nem kis derültséget kiváltva, de hellyel-közzel sikerült a résztvevőknek.

A végig remek hangulatban zajló esemény a tánc után kötetlen beszélgetéssel zárult, melyre egy thai cserediák érkezett és akivel angolul folyt a beszélgetés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.