- hirdetés -

A MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület szakemberei, a város ifjúsági referense, a pedagógusok és a diákok szülei mindannyian közös célnak tartják, hogy a gyermekek mentális egészsége rendben legyen. Március 4-én, az Orosházi Diáktanyán egy Városi Szülői Értekezlet keretében beszélgettek arról, hogy milyen hatással volt az elmúlt két év és a járványhelyzet a gyerekekre.

– Ez egy hétköznapi téma már régebb óta, a szülők, a pedagógusok sokan beszélgettek arról, hogy milyen hatással lehet a gyerekekre az elmúlt mintegy 2 éves időszak. Mivel országos szinten is több hasonló eseményt szerveztek ezzel kapcsolatban, így arra gondoltunk, hogy miért ne beszélhetnénk róla itt helyben, több szemszögből is megvizsgálva – ismertette a részleteket Orosháza ifjúsági referense, Magonyné Urbán Zsuzsanna.

Az elmúlt két év korlátozásai és azok megélése volt a téma az értekezleten (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, hamarosan relaxációs és autogén tréningeket is meghirdetnek majd, ami már az elmúlt évben is tartottak a Diáktanyán. A március 4-én rendezett programon részt vett Dér-Pesics Zsuzsanna pszichológus, a szülőket Szász Nelli, a diákokat Illés Édua, a Táncsics Mihály Gimnázium 9. osztályos tanulója, míg a tanárokat Kis Éva, a Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa képviselte. A rendezvény moderátora, Oroveczné Egervári Zsuzsanna volt.

Egészen a 2020-as év márciusáig tekintettek vissza az időben, amikor a koronavírus-járvány Magyarországot is elérte. A maszkviselés, a kijárási korlátozások mellett az iskolákat is nagymértékben érintette az új helyzet, rövidesen át kellett állniuk a digitális oktatásra. Ez nem csak a tanítás terén teremtett elő egy teljesen új és egyáltalán nem egyszerű helyzetet, a gyerekek sem tudtak találkozni osztálytársaikkal, barátaikkal.

Több szemszögből elemezték az időszakot (Fotó: Horváth Bence)

A beszélgetés során a jelen lévő nézők is feltehették kérdéseiket, észrevételeiket vagy akár saját tapasztalataikat is megoszthatták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.