- hirdetés -

Nem minden diák tölti az egész szünidőt önfeledt nyaralással, pihenéssel. Sokan választják közülük a nyári diákmunka lehetőségek valamelyikét. Városunk önkormányzata rendszeres munkaadója a diákmunkát vállalóknak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2017-ben is elindította a nyári diákmunka-programot, amiben a 16-25 év közötti diákok a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél kaphatnak munkalehetőséget. A nyári diákmunka program keretén belül országosan mintegy 25-30 ezer diák számára tudnak napi hat órás nyári munkát biztosítani.

170723_diakmunka_önkormanyzat_rt
Sokan jelentkeznek minden évben nyári diákmunkára az önkormányzathoz (Fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi önkormányzatnál két turnusban, 60 diák vállalt munkát. Júliusban harminchat, augusztusban huszonnégy diák dolgozik a hivatalban és a nyári napköziben, jellemzően középiskolások és frissen érettségizettek. Az irodákban főként szakképzettséget nem igénylő segédmunkát végeznek, mint iratok válogatása, selejtezése, borítékolás, irattározás és egyéb adminisztratív feladatok. Fontos tevékenységük a számítógépes adatrögzítés is. Ugyancsak felelősségteljes munkát végeznek a nyári napköziben segítők. A felnőtt pedagógusok munkáját segítik étkeztetéseknél, foglalkozásokon, illetve egész nap figyelnek ők is a napközisekre.

Minden évben túljelentkezés van

Bojtor István alpolgármester kérdésünkre elmondta: – Minden évben várjuk és számítunk a diákok munkájára. Nagyon sokan jelentkeznek minden évben. Sajnos nagyon sokukat el is kell utasítanunk, hisz korlátozott az alkalmazható diákok száma. Rendkívül fontos az ő munkájuk, hisz a nyári szabadságolások időszakában a tevékenységük nélkül több munka, illetve ügy elintézése késedelmet szenvedhetne. A nálunk töltött idő alatt, a szabályok engedte mértékben belelátnak a napi munkába és mi is megismerjük őket. A későbbiekben, tanulmányaik végeztével szívesen fogadjuk őket újra a hivatalban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.