- hirdetés -

Hajtogatnak, festenek, vízitornát tartanak: többek között ilyen tevékenységekkel szórakoztatják a gyopárosi fürdő vendégeit az animátorok. A tavaly bevezetett szolgáltatás népszerűségének köszönheti, hogy idén sem hiányzik a strand kínálatából.

Az anima latin eredetű szó és lelket jelent, vagyis az animátort nagyjából úgy lehetne lefordítani, hogy lelkesítő. Érkezésünkkor egyikük éppen gyerekekkel foglalkozott, a lelkesedés pedig nem hiányzott sem az ő, sem a kicsik részéről.
– Most épp só-liszt gyurmát festünk a gyerekekkel és ilyen egyszarvúakat, illetve varázspálcákat készítünk papírból és jégkrém pálcikából – mutatta az alkotásokat Buri Ágota, aki turizmus-vendéglátás szakon tanul és mikor meglátta a fürdő hirdetését, azonnal eldöntötte, hogy kipróbálja magát ezen a területen.

A legkisebbek is tartalmasan tölthetik az időt az animátorokkal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A legkisebbek is tartalmasan tölthetik az időt az animátorokkal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Feladata igen sokrétű, a kézműves foglalkozások mellett tornát, vízi aerobikot tart, ügyességi játékokat, vetélkedőket, esténként pedig minidiszkót szervez.
– És vannak az úgynevezett tematikus programjainak, amelyek során különböző világok elevenednek meg, így például a szörnyecskék, Csipkerózsika meséje vagy a kalózok. Ezen kívül a vízben is többféle attrakciót kínálnak, az aerobik mellett van vízi baseball, frizbizés, gumimatracos akadálypálya és víz alatti kincskeresés – egészítette ki a felsorolást Benkő Ferenc, a fürdőt működtető Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Az animátorok a nyári szezon kezdetétől augusztus 31-éig a hét minden napján a fürdőzők rendelkezésére állnak délelőtt fél 10-től egészen este 6 óráig. Azt követően pedig – ha igény mutatkozik rá – hétvégenként és az őszi szünetben is visszatérnek.

Alkalmazásuk mellett az országos trendet követve döntött a tavalyi év után idén is a fürdő. Benkő Ferenc úgy véli, ahhoz, hogy a családok maximálisan ki tudjanak kapcsolódni, hozzátartozik a gyerekek önfeledt, akár a szülőktől független, nem utolsó sorban tartalmas szórakozása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.