- hirdetés -

Nagyon meleg lesz egészen hétfőig az országban, így Orosházán és a környékén is. Emiatt négy napos, csütörtök nulla órától egészen hétfő éjfélig tartó, másodfokú hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvos.

Ilyen akkor történik, amikor várható, hogy a középhőmérséklet egymást követő három napon keresztül meghaladja a 25 fokot.  Magyarországot és Közép-Európát egy kivételesen forró hőhullám érte el a napokban, sőt hétvégére és jövő hét elejére még annál is melegebb lesz, mint amit a most érezhetünk. Szombaton és vasárnap 36 fok is lehet, éjjelente pedig csak 19 fokra hűl vissza a levegő. Hétfőn és kedden már eshet az eső, de a hűvösebb még akkor sem lesz.

Nehéz lesz elviselni a meleget
Nehéz lesz elviselni a meleget

Kánikulai napokon – különösen a meleg déli órákban – ha teheti, mindenki vonuljon el hűvös, besötétített szobába. Amennyiben elkerülhetetlen a szabadban lenni, húzódjon árnyékos helyre. Nagy melegben zuhanyozzon langyos vízzel, akár naponta többször is, ha ezt nem teheti, frissítse fel többször arcát, nyakát, végtagjait, és természetesen igyon sok folyadékot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.