- hirdetés -

A nyári időszakban sokan keresnek fürdő közeli helyszínt a nyaraláshoz. Habár a magas infláció és az árak emelkedése a turizmusra sem voltak jó hatással, az érkező vendégek továbbra is érdeklődnek Gyopárosfürdő iránt. Az orosházi szálláshelyek közül a tavalyi évben nyitott Gyopár Lodge és a Hotel Corvus Aqua is beszámolt tapasztalatairól a foglalásokkal kapcsolatban.

A július és az augusztus hónapok kiemeltnek számítanak a nyári időszakban. A legtöbb foglalás is ekkor érkezik a szálláshelyekre. Szöllősiné Dominkó Ágnes, a Gyopár Lodge tulajdonosa elmondta, a nyitás évéhez képest egy kicsivel már több az érdeklődés a vendégházaik iránt.

– Főként Magyarországról érkeznek vendégek, de már Romániából is jöttek hozzánk. A forgalommal elégedettek vagyunk – mondta az interjú elején a tulajdonos. – A vendégek felismerték, hogy a zöld övezetben lehet igazán jól kikapcsolódni, kiszakadni a stresszes mindennapokból. A tópart, a közeli erdő, a csend szerintem mind hozzájárulnak ahhoz, hogy minket válasszanak. A teljes feltöltődést egy kismedence is biztosítja, de sokan választják Gyopárosfürdőt is. A kerékpárkölcsönző is kedvelt a vendégek által, a közeljövőben pedig egy szaunával is kibővítjük a szolgáltatásokat, hogy a főszezonon kívül is tudjanak jönni – hangsúlyozta.

A tavalyi évhez képest a Hotel Corvus Aquaban is változott a foglalások száma. Curpásné Todorán Enikő, a szálló értékesítés és marketing felelőse elmondta, a július még mindig erősebb, de augusztusra már jóval kevesebben foglaltak szobát.

– Sajnos a forgalmunk az előző évekhez képest visszaesett. Jelenleg az áremelkedések miatt mi sem tudunk olyan kedvezményeket biztosítani, mint ahogy korábban megszokhatták a vendégek. Last minute ajánlatok persze továbbra is vannak, amelyekkel sokan élnek, mert azt tapasztaltuk, hogy az emberek megvárják, hogy biztos jó idő legyen és csak az érkezés előtt egy héttel foglalnak. Éppen ezért, bizakodunk abban, hogy augusztusban is többen választanak minket – mondta a Hotel Corvus munkatársa.

Összességében elmondható, az Orosházára érkező emberek átlagosan 4-5 éjszakát maradnak a városban. Sokan főként a fürdő miatt jönnek, de Curpásné Todorán Enikő hozzátette, vannak olyanok is, akik dottóval a főteret is meglátogatják és szétnéznek a belvárosban.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.