- hirdetés -

Burján Ferenc lett Orosháza Közbiztonsági referense, aki az öt éve szolgáló Vincze Tibort váltja a poszton. Közbiztonsági referenst azokon a településeken kell alkalmazni melyek az 1-es és 2-es katasztrófavédelmi osztályba vannak besorolva.

A városháza kistermében Dávid Zoltán polgármester mellett a helyi, illetve a megyei hivatásos szervek vezetői gyűltek össze június 14-én. Az eseményen megköszönték a távozó közbiztonsági referens, Vincze Tibor munkáját.

– Városismerete, lojalitása szorgalma, de még folytathatnám jó tulajdonságait, nagyon nagy hasznára vált a város és lakói biztonságának – mondta a leköszönő orosházi biztonsági referensről Tóth Tibor, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Burján Ferenc az újonnan megbízott (b) és leköszönő Vincze Tibor (j) közbiztonsági referens (Fotó: Rajki Judit)
Burján Ferenc az újonnan megbízott (b) és a leköszönő Vincze Tibor (j) közbiztonsági referens a városházán (Fotó: Rajki Judit)

A közbiztonsági referens munkakört 2012-ben vezette be a Katasztrófavédelem. Azokon a településeken van szükség rájuk, amelyek az 1-es illetve 2-es katasztrófavédelmi osztályba vannak besorolva. Orosháza védelmi igazgatás szempontjából országosan is kimagasló munkát végzett az elmúlt öt esztendőben, többek között a leköszönő közbiztonsági referens munkájának köszönhetően.

– Nyugodtan mondhatom, hogy velem együtt nőtt fel ez a feladatrendszer, hiszen öt éve láttam el a közbiztonsági referens munkakört. Az idei év közepére egy teljesen működőképes rendszer állt fel, amelyet a rendvédelmi szervekkel közösen építettünk fel – mondta Vincze Tibor.

A leköszönő közbiztonsági referens elmondta, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál fog dolgozni, ahol az egész szervezet logisztikájáért lesz felelős.

Vincze Tibor helyét az Orosházi Tűzoltóparancsnokságon tíz éve dolgozó hivatásos tűzoltó, Burján Ferenc veszi át.
– Új kihívásokat várok. Nehéz lesz az elődöm munkáját pótolni. Még bele kell, hogy tanuljak, de úgy gondolom, hogy nem lesz probléma – emelte ki a frissen kinevezett közbiztonsági referens, akit a gyűlésen mindenki támogatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.