- hirdetés -

Dávid Zoltán polgármester a közterület-felügyelők újonnan kialakított irodájában ismertette, megemelik a közterületekre kihelyezett biztonsági kamerák számát. Az új eszközökkel a felmerülő igényekre alapozva tovább erősítik az orosháziak biztonságérzetét.

A kibővített létszámú közterület-felügyelet ezentúl egy megerősített önkormányzati rendészeti igazgatást jelent, a polgármesteri hivatalban működő önálló irodahelyiséggel. Az itt kialakított szerverszobába futnak be a kamerák által rögzített felvételek. A térfigyelők videófelvételei a közterület-felügyelet és a rendőrség felderítőmunkáját is segítik, illetve preventív jelleggel a bűnelkövetési hajlandóságot mérsékelhetik.

Dávid Zoltán polgármester elmondta, Orosháza eddig is egy biztonságos város volt, de a kamerahálózat bővítésével tovább fokozzák az orosháziak biztonságérzetét, és törekednek elébe menni az esetleges bűnelkövetésnek.

– Kettőről hat főre emeltük a közterület-felügyelők létszámát. A megerősített állomány személyes jelenlétével a helyiek biztonságérzetének fokozását tűztük ki célul. A modern technika alkalmazása és a kamerahálózat bővítése szintén visszatartó erővel bírhat a tilosban járók esetében. Az új kamerák a város közterületi rendjének fenntartása, a jogellenes cselekmények megelőzése, és a felelősségre vonás tekintetében is hasznosak – összegzett Dávid Zoltán polgármester.

A nagy kijelzőn valamennyi kamerakép nyomon követhető (fotó: Nagy Kristóf)

A hivatal épületében kialakított új irodaegységben dolgozzák fel és tárolják a felvételeket, de a kameraképeket a rendőrség is eléri. Dr. Burai Mihály jegyző kiemelte, jelenleg 27 működésben lévő kamera képét látja a közterület-felügyelet és a rendőrség. A város képviselő-testülete támogatta a szubjektív biztonságérzetet fokozó, korábban kiépített kamerahálózat bővítését. A döntést követően a belváros frekventált részein vizsgálták meg az újabb kamerák elhelyezésének lehetőségét. Az informatikai háttérrendszert kiépítették, ezt követően megkezdik a 16 új kamera felszerelését és hálózatba kötését. A bővítés azonban itt nem áll meg, a tervek szerint egy második ütemben még újabb kamerákkal bővítenék a hálózatot.

Ruzsinszky Zsolt, a városrendészet vezetője részletezte, a városrendészet alá tagozódik be a közterület-felügyelet, a mezei őrszolgálat, a közbiztonsági és honvédelmi referensek és a városgondnok. Hozzátette, hat fő közterület-felügyelő dolgozik szoros együttműködésben a rendőrséggel, polgárőrséggel és mezei őrszolgálattal a város közrendjének és köztisztaságának fenntartása érdekében. Az illegális hulladéklerakással és a tiltott, zöld felületen parkolással kapcsolatban érkezik feléjük a legtöbb bejelentés.

A közterület-felügyelők újonnan kialakított irodájában mondta el a részleteket a polgármester (fotó: Nagy Kristóf)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.