- hirdetés -

A térség országgyűlési képviselője, Simonka György „Magyarország erősödik, Dél-Békés erősödik” sajtóanyagára reagálva az MSZP Orosházi Szervezete elnöksége közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz.  

Azt írják: „Simonka György és a Fidesz-kormány tevékenysége olyan Magyarországot eredményezett, ahol igazságtalan a közterhek elosztása és igazságtalan a közös torta újraosztása. A Fidesz által benyújtott költségvetés az igazságtalanság és a korrupció költségvetése” – fogalmaznak. Hozzáteszik: „Igazságtalan, mert a Fidesz a gazdagok adócsökkentését a kis keresetű dolgozókkal fizetteti meg, a gazdagoknak évente 400 milliárd forint adócsökkentést ad, miközben eltörölte a minimálbér adómentességét és 27 százalékra emelte az áfát, a munkabérből élők és különösen a kisebb keresetű dolgozók adóterhei 2018-ban is az egyik legmagasabbak lesznek Európában.”

Az MSZP szerint ezeket az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, a vagyoni különbségeket csökkenteni kell. „Ezért mondja az MSZP: Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok! Aki havi 1 milliónál többet keres vagy több mint százmilliós vagyona van, igenis vállaljon többet! Adja be a közösbe azt a kis többletet, hogy legyen miből fejlesztenünk az iskolákat, a kórházakat vagy éppen az idősotthonokat.”

Az ellenzéki párt szerint ez a korrupció költségvetése is. „Erre mondjuk azt, hogy elég volt! Az a célunk, hogy felszámoljuk a létbizonytalanságot és a dolgozó emberek kiszolgáltatottságát. Az a célunk, hogy több pénz maradjon a kispénzű dolgozók, a közszférában dolgozók és az átlagemberek zsebében, és igenis a gazdagok vállaljanak többet, mert így lesz több pénz az oktatásra, az egészségügyre, a nyugdíjakra, a szegénység csökkentésére.” – áll az MSZP Orosházi Szervezete elnöksége szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.