- hirdetés -

Közel kétszázan ünnepeltek és kapcsolódtak ki a nyugdíjas házban megtartott majálison.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete hagyományos, májusi rendezvényén nem csak a tagság, hanem a határon túli társszervezetek tagjai is részt vettek – mintegy 40 fő Aradról és Kürtösről. Képviseltették magukat a városi és járási nyugdíjas egyesületek is, így közel 200-an jöttek el az ünnepre előkészített nyugdíjas házban megtartott majálisra – tudtuk meg az egyesület elnökétől.

Erős Károly köszöntő beszédében megemlékezett a munka ünnepéről, a munkásemberekről, utalt a megújult természetre, a tavasz szépségeire, a májusi szokásokra. A beszédet változatos műsor követte, a református iskolások aerobik bemutatóval, az egyesületi tagok versekkel készültek, a Bokréta Népdalkör pedig népdalcsokra mellett korabeli katonanótákat is énekelt A műsort az egyesület női tánckara zárta nagysikerű tengerész táncprodukcióval. Nem hiányzott a finom ebéd, és jó zene sem.

Újdonság, hogy ezúttal részben a Padlásmúzeum anyagából, részben pedig saját gyűjtésből korabeli konyhát rendeztek be, ismertetve a múltbeli felszereléseket, eszközöket. Erős Károly elnök kiemelte, kellemes, tartalmas szép napot töltöttek el az egyesület tagjai és vendégeik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.