- hirdetés -

Pályázik a város a Luther utca útburkolatának felújítására – sokak régi igénye valósulhat meg kedvező elbírálás esetén. A pályázat benyújtásáról pénteki soros ülésén dönt a képviselő-testület.
– A Luther utca felújítását, a csapadékvíz elvezetésének megoldását folyamatosan szorgalmazták az ott lakók. Ez a beruházás azonban igen költséges, így pályázati lehetőségeket kerestünk, és találtunk is – tudtuk meg a körzet képviselőjétől, Bojtor Istvántól. – Bízom benne, hogy a képviselő-testület támogatásával pályázhatunk az útburkolat felújítására – hangsúlyozta az alpolgármester.

Pályázati forrás és önerő szükséges a felújításhoz (google térkép)
Pályázati forrás és önerő szükséges a felújításhoz (google térkép)

Kedvező elbírálás esetén a Dózsa és a Csendes utca között 175 méter hosszon, valamint a Csendes és az Eszperantó utca között 324 méter hosszan újulhat meg az útburkolat. A kockakövek bontása, tisztítása, újrafektetése, fagyvédő réteg építése, szegélyépítés, padkarendezés szerepel a feladatok listáján – az összköltség csaknem 46 millió forint. Ebből közel 30 millió forint lehet a pályázati forrás, tehát az önkormányzatnak még 16 millió forint saját erőt szükséges biztosítania.

Erről döntenek pénteken a képviselők. Az április 28-ai testületi ülés 9 órakor kezdődik a városháza nagytanácskozó termében, a Luther utcát érintő pályázat mellett számos egyéb napirendet is tárgyalnak a képviselők, az előterjesztések ide kattintva olvashatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.