- hirdetés -

Sajtótájékoztatón ismertette a Demokratikus Koalíció (DK) országos programját Vadai Ágnes Orosházán. A párt a 4-es számú választókerület számos településén kezdett aláírásgyűjtésbe.

Munkabér, nyugdíjak, oktatás és egészségügy. A négy legfőbb pontja a DK-programnak, melyet – az április 20-i orosházi tájékoztató szerint – több száz szakértővel és a választópolgárokkal közösen alkotott meg a Demokratikus Koalíció. A párt országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes szerint ez egy ajánlat az ország polgárainak és a többi ellenzéki demokratikus pártnak is.
– Arról szól, hogyan lesz Magyarországból demokratikus, szolidaritásra épülő és a szabadságot tiszteletben tartó ország. Egy olyan ország, amelyről sokan álmodtak már az elmúlt évszázadok folyamán – emelte ki.

Dr. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és Papp Róbert, a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületének ügyvezető alelnöke az orosházi sajtótájékoztatón (Fotó: Rosta Tibor)
Dr. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és Papp Róbert, a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületének ügyvezető alelnöke az orosházi sajtótájékoztatón (Fotó: Rosta Tibor)

Elhangzott, a Sokak Magyarországa programnak négy fontos pontja van: munkabér, nyugdíjak, oktatás és egészségügy.
– Az országjárás során, ahol bemutatjuk a programot, azt tapasztaljuk, hogy főként ezek a témák érdeklik a polgárokat. Hogyan lesz tisztességes bér, egy végig dolgozott élet végén tisztességes nyugdíj. Hogyan tudnak gyógyulni megfelelő egészségügyi intézményekben, illetve a gyermekeinknek milyen jövőt szánunk, milyen oktatási rendszert kívánunk építeni – fogalmazott Vadai Ágnes.

A program társadalmi példát mutat

Az ellenzéki párt a 4-es számú választókerület számos településen kezdett aláírásgyűjtésbe annak kapcsán, hogy a térségbe érkező uniós források felhasználásáról minél tisztább kép alakuljon ki.
– Erre kérjük a támogató polgárok aláírását. Elég szép számmal érkeztek már, hiszen komoly feszültségekről van szó. Az ide érkező források eredményeit alig látjuk, szeretnénk tudni, hova épültek be ezek a pénzek – mondta Papp Róbert, a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületének ügyvezető alelnöke, aki hangsúlyozta az orosházi sajtótájékoztatón, a Sokak Magyarországa program példát mutat a társadalmi összefogásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.