- hirdetés -

Évtizedes múltra tekinthet vissza a Táncsics gimnázium rendezvénye. Már 43 esztendeje tartják meg a Táncsics-napot, ahol a 11. évfolyamos tanulók versengenek az év osztálya címért. Tánccal, filmmel és jobbnál jobb programokkal igyekeztek elnyerni diáktársaik szavazatait.

A Táncsics-napot megelőzően, a hagyományoknak megfelelően Diákgálát tartottak április 11-én, kedden a Petőfi Művelődési Központban. A hat harmadik évfolyamos osztály mutatta be táncos produkcióját és vetítette le humoros tartalmú filmjeit. A tanári kar vállalkozó szellemű tagjai is megcsillogtatták tehetségüket, amellyel még tovább emelték az amúgy is kiváló hangulatot a teltházas színházteremben.

(Fotó: Rajki Judit)
Diáklányok (Fotó: Rajki Judit)

Másnap már az iskolában gyűlt össze a diáksereg, különböző programokkal töltötték meg az udvart és az osztálytermeket. A párok gumicumi gyűrűvel szentesíthették szerelmüket. Több osztály szabadulós szobával készült, az udvaron trükköztek a biciklisek, volt kutyasimogatás, a diákok megszelídíthettek egy rodeóbikát, buborékban futballozhattak, rekeszt mászhattak. Az igazán vállalkozó szelleműek megküzdhettek tanáraikkal, kosárlabdában.

– A 43 év alatt ugyan a külsőségek változtak, de a lényeg nem. A diákos jókedv, a diákok öntevékenyen szerveznek programokat diáktársaik szórakoztatására, ez mind megmaradt – fogalmazott Varga László, rajztanár, aki a diákpártokat fogta össze és a rendezvényt koordinálta még a felfokozott hangulatú eredményhirdetés előtt.

A D osztály mindent vitt

Fotó: Rajki Judit
Lazítás a Táncsics-napon (Fotó: Rajki Judit)

Felfokozott hangulat jellemezte az eredményhirdetés előtti perceket. Mindenki a maga pártjának nevét skandálta, lengtek a zászlók. A megszokottól eltérően ezúttal nem az igazgató, Blahó János hirdette ki a végeredményt – a diákok bánatára – de az őt helyettesítő Kulcsár László intézményvezető-helyettes igazolta hiányzását.

Az év címeinek kihirdetése után derült ki, hogy ki készítette a legjobb videót, kinek a táncos produkciója nyerte el legjobban a közönség tetszését és a legfontosabb, melyik csapat lehet az év osztálya. Végül a D’s are legends tarolt, egyik kategóriában sem talált legyőzőre.

Közvetlenül az eredményhirdetés után a párt vezetője Blaskó Tamás elmondta, hogy a sikerük kulcsa a rengeteg csapatmunkában rejlik.

– Fantasztikus érzés, hogy mindhárom kategóriában mi lettünk a győztesek. Mindenki tette a dolgát közösen dolgoztunk meg a sikerért, emellett úgy gondolom egész jó programokat sikerült szerveznünk – összegzett a pártvezető.

Eredmények:

Pártok versenye:

1. D’s are Legends – 11.D
2. Boss – 11.B
3. Aljas nyolcas – 11/8
4. Hardcore – 11.H
5. Lunatic – 11.C
6. Addicted – 11.A

Párt produkciók:

1. D’s are Legends – 11.D
2. Boss – 11. B
3. Aljas nyolcas – 11/8

Videók:

1. D’s are Legends – 11.D
2. Aljas nyolcas -11/8
3. Addicted – 11.A

Év címei:

Az év tanárnője: Mikulás Rolandné
Az év tanára: Pásztor István
Az év diáklánya: Nagy Imola
Az év diákja: Balázs Benjamin
Miss Táncsics: Cseh Enikő
Mister Táncsics: Novák Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.