- hirdetés -

Az orosházi származású fiatal költő műveit számos irodalmi lapban publikálták. Az utóbbi egy évben is rengeteget dolgozott, melynek gyümölcseként megjelent első önálló verseskötete A bálna nem motívum címmel.

Zilahi Anna a gimnáziumban kezdett el foglalkozni az írással, azonban érettségi után mégis a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakára felvételizett. Az éreklődése az irodalom és a képzőművészetek iránt végig megmaradt. Az elmúlt tíz évben számos folyóiratban jelentek meg versei és prózái.

Tavaly nyáron derült ki, hogy kiadhatja első önálló művét. Ekkor egy intenzívebb munkafolyamat vette kezdetét, melynek révén alkotta meg A bálna nem motívum című kötetét. Anna elmondása szerint lírája tematikailag letisztult lett, a bibliai Jónás történetét hivatott megidézni.

Zilahi Anna
A költészet világnapján mutatták be az orosházi költő művét (Fotó: Magyar Zsófia)

– Tulajdonképpen azzal a fajta tudatállapottal foglalkozom ebben a kötetben, ami abszolút jellemző a mai korunkra, mint a pótcselekvésekbe-, és a problémák elől menekülés, illetve az elveszettség – foglalta össze művének tartalmát a fiatal költő.

Első önálló kötetét kedden a költészet világnapján mutatták be Budapesten öt másik kötet társaságában. A tervek között szerepel, hogy később május 12-én szintén a fővárosban és még idén szeptemberben Orosházán is tart önálló bemutatót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.