- hirdetés -

A Tavaszi Művészeti Fesztivált immár 17. éve rendezi meg a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola március 31-e és április 12-e között. Színvonalas koncertekkel, kiállítással, gálaműsorral, szakmai nappal, megyei versennyel várják az érdeklődőket. A fesztivál a hagyományos képzőművészeti kiállítással vette kezdetét március 31-én, a Művészetek Házában.

– A Tavaszi Művészeti Fesztivál idén újdonságokkal is szolgál. Rendezvényeinken a zene, tánc és a képzőművészet tanszakon tanuló növendékeink megmutathatják mindazt, amit elsajátítottak az év során. Mintegy 600 tanuló vesz részt programjainkon – emelte ki Kőszegi-Németh József intézményvezető. Hozzátéve: – Köszönöm kollégáimnak a növendékek felkészítését, mert a siker kovácsai mindig ők. És nagyon köszönöm a szülőknek is, mert ha nem segítenék, biztatnák a gyermekeiket, nem íratnák be iskolánkba, akkor nem tudnánk a művészet felé menő utat megjárni velük, ami nagyon fontos – hangsúlyozta.

Programok újdonságokkal

A megnyitó az immár hagyományos képzőművészeti kiállítással vette kezdetét március 31-én a Művészetek Házában, melyen újdonság volt, hogy az iskola tanárainak alkotásai is megtekinthetőek a növendékek több mint száz munkája mellett. – Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hisz örömmel jelenthetem, hogy két zenésztanulónk mellett két képzőművészeti növendékük biztosan – egy pedig várhatóan – továbbjutott a felvételin, és képzőművészeti szakon folytatják tovább középfokú tanulmányaikat – hangsúlyozta Kőszegi-Németh József.

A vonós tanszak növendékei is felléptek (Fotó: Rosta Tibor)
A vonós tanszak növendékei is felléptek (Fotó: Rosta Tibor)

A megnyitón Dávid Zoltán polgármester a késő délutánig tartó testületi ülés miatt nem tudott jelen lenni, Patyi Gábor oktatási-, kulturális-, sportreferens tolmácsolta a városvezető köszöntő gondolatait. Elhangzott, élményekben gazdag napok várnak ránk, és örömmel tölti el, hogy ennyi tehetséggel büszkélkedhet városunk. Majd köszönetét fejezte ki, hogy az intézmény már hat évtizede felkarolja a tehetségeket, 17 éve pedig a fesztivál megrendezésével teret és lehetőséget nyújt a növendékek bemutatkozásához.

Megtudtuk, a nagy érdeklődés miatt több esemény a művelődési ház koncerttermében lesz, a fúvós, vonós és billentyűs tanszakok koncertjén, valamint a táncgálán volt növendékek, valamint az aradi művészeti iskola modern és társastáncos tanulói is fellépnek.

 

A fúvós tanszak Megyei Fúvós és Zongora Szaktárgyi Könnyűzenei Versennyel készül, a zongora tanszakon tanulóknak szakmai projektnapot rendeznek, valamint Kodály emlékhangverseny is lesz. Bemutatkoznak a külső telephelyek (Nagyszénás, Medgyesegyháza, Pusztaföldvár, Csanádapáca) „Tavaszi zsongás” címmel, azzal a céllal is, hogy a tanulni vágyóknak kedvet csináljanak, és érdeklődésüknek megfelelő hangszert vagy tevékenységet választhassanak. A fesztivál tanári koncerttel zárul, ahol támogatói díjakat adnak át.

A további rendezvényekről részletesen a programajánlóban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.