- hirdetés -

Új szervezeti rend, hatáskörök átcsoportosítása, felgyorsult környezet – komoly kihívások álltak és állnak a kormányhivatal előtt. A február óta megyei főigazgatói tisztséget betöltő dr. Takács Árpád március 30-án tett látogatást Orosházán, állománygyűlés keretében egyeztetett kollégáival, és a Városházán is tárgyalt.

A Békés Megyei Kormányhivatal és hozzá tartózó járási hivatalok január elsejétől új szervezeti rendben működnek. A közigazgatás hatékonyságának növelése érdekében bevezetett szervezeti átalakulással számos, korábban megyei szinten ellátott elsőfokú feladat- és hatáskör került át a járási hivatalokhoz. Az Orosházi Járási Hivatal különböző osztályai január 1-től nyolcféle új ügykörben járhatnak el, egyebek mellett a mezőőri szolgálattal, családi gazdaságokkal, fogyasztóvédelmi panasszal kapcsolatban is ezt a hivatalt kell keresni. Dr. Takács Árpád szerint zökkenőmentesen sikerült átvenni a feladatokat.

Dr. Takács Árpádot Lustyikné dr. Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal hivatalvezetője fogadja (Fotó: Rajki Judit)
Dr. Takács Árpádot Lustyikné dr. Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője fogadja (Fotó: Rajki Judit)

– Az átcsoportosítások az ügyfelek érdekében történtek, a kollégák felkészülten álltak az új feladatokhoz – mondta el stábunknak a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, aki úgy véli, a magas színvonalú munkát mi sem bizonyítja jobban, mint az ügyfelek elégedettsége.
– Professzionális vezetői hozzáállás és csapatmunka, ezek adják az erejét egy szervezetnek, itt Orosházán is. Több mint 1500 ügykör intézhető már a kormányablakokban, a cél a gyors és hatékony munkavégzés – emelte ki a főigazgató, aki szerint komoly feladatok előtt állnak. Fel kell zárkózniuk a következő időszak fejlesztéseihez, a felgyorsult világhoz pedig a közigazgatásnak is alkalmazkodnia kell.

Az ügyfelek érdekeit tartják szem előtt

A magas ügyfélszám és a fokozatosan növekvő ügytípus adta feladatokat az orosházi hivatal kiválóan teljesíti, az elégedettségi kérdőívek alapján az ide érkezők több mint 93 százaléka a legjobb minősítéssel értékelte az orosházi kormányablakot. Lustyikné Dr. Papp Anikó hivatalvezető elmondta, mindig a szakszerűségre, jogszerűségre törekednek az ügyfelek érdekeinek figyelembe vételével.

A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója március 30-i orosházi látogatása során állománygyűlés keretében egyeztetett kollégáival az őket érintő feladatokról, illetve a Városházán is járt dr. Takács Árpád, ahol Dávid Zoltán polgármesterrel tárgyalt az önkormányzat és a kormányhivatal kapcsolódási pontjairól, közös feladatairól, az eddigi együttműködés folytatásáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.