- hirdetés -

Első alkalommal tartottak nemzetközi kórustalálkozót Szenttamáson március 25-én a különböző zenei irányzatok, kultúrák bemutatása és ápolása céljából. Az eseményen jelen volt az orosházi Szokolay Bálint Madrigál Kórus is.

A Zenével az álmokig elnevezésű rendezvény egy pályázat keretében a szenttamási Zora Városi Kórus szervezésében valósult meg a Zsebszínházban. A szenttamási kórus mellett fellépett a verseci Mihailo Pavlov Óvónőképző Főiskola és a belgrádi tanítóképző egyetem kihelyezett karának énekkara, valamint az újvidéki La Banda női tamburazenekar továbbá Orosházát képviselve a Szokolay Bálint Madrigál Kórus, Mosolygó Miklós vezetésével – tudtuk meg Paraczky László újságírótól a szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójából.

– A lényeg az, egy olyan közösség vagyunk, akik nagyon szeretnek énekelni. Vannak köztük pedagógusok, óvónők, nyugdíjasok. A közös az, hogy akiket a színpadon láttunk, minimum húsz, de van aki már ötven éve tagja a kórusnak. Mindebből pedig az vonható le, hogy tagjaink kitartóak, szorgalmasan dolgoznak, aminek meg is van az értéke – mondta Mosolygó Miklós.

Mosolygó Miklósék előadása is nagy sikert aratott (Fotó: szenttamas.rs)
Mosolygó Miklósék előadása is nagy sikert aratott (Fotó: szenttamas.rs)

A kiváló hangulatú pop, rock, örökzöld, egyházi és népzenei produkciókat, illetve azok ötvözetét is hallhatták a rendezvény iránt érdeklődők. A szervező Jasmina Stolic elmondta, nagy kihívást jelentett a szervezés, hasonlóan a különféle zenei irányzatok egy rendezvény keretében történő bemutatása is.

– Nagy bátorság kellett a fellépőknek ahhoz, hogy bebizonyítsák: a zene ihletet ad, felemel, és biztosítja a jó közérzetet. Mindezek után tele van a szívem örömmel, ami elegendő motivációt és erőt ad a folytatáshoz, hogy még jobban, többet gyakoroljunk, bemutassuk és megszerettessük az emberekkel a kórusi ének minden szépségét. Nagyon remélem, hogy a mostani fesztivált sikerül hagyományossá tenni, amihez újra támogatókra lesz szükség – nyilatkozta a főszervező.

A fesztivált követően a színházhoz közeli gimnáziumban a fellépők közösen ünnepeltek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.