- hirdetés -

A fiatalok táncoltak, énekeltek, szavaltak, megmutathatták ki miben tehetséges. Igaz, végül csak egy győztest hirdettek ki, de az elismerés mindenkinek járt pénteken délután a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett Ki Mit Tudon.

A GYIÖK már második alkalommal rendezte meg a vetélkedőt. A Petőfi Művelődési Központ színháztermében, március 17-én bárki megmutathatta tehetségét.
– Bárki jelentkezhetett a versenyre, csupán annyi volt a kikötésünk, hogy a produkció időtartama maximum 10 perc lehetett. Végül 15-en jelentkeztek, 7 éves kortól egészen 23 éves korig – mondta Podhorszky Viktória Anna az esemény szervezője.

Farkas Eunika és Czifra Gergő közönségdíjas lett (Fotó: Rosta Tibor)
Farkas Eunika és Czifra Gergő közönségdíjas lett (Fotó: Rosta Tibor)

A versenyzők előadását öt tagból álló zsűri bírálta el. Az ítészek között ott volt Palyov Pál tanár, Szikoráné Dénes Katalin, a PMK egykori munkatársa, Jóbi Gergő zenész, Tárnyik Balázs a GYIÖK tagja, illetve Miszlai Márton a tavalyi Ki Mit Tud győztese. Ám nem csak a zsűri, hanem a közönség is szavazhatott, hogy kit gondol a legjobbnak.

Nehéz volt a döntés

A jó hangulatú délután során a kicsik mókás versekkel érkeztek és arattak nagy sikert, volt aki énekhangjával igyekezett lenyűgözni a közönséget, valaki zongoratudásáról adott számot, de a tánc sem maradhatott el. Éppen emiatt volt igen nehéz dolga a zsűrinek, hiszen a különböző műfajokat nem egyszerű összehasonlítani.
– Minden produkcióban éreztük, sok munka van benne, mégis döntenünk kellett. Úgy véltük két produkció emelkedett ki a többi közül. Örülök, hogy az egyik közönségdíjas lett – mondta az eredményhirdetéskor Jóbi Gergő.

A közönségdíjat végül Farkas Eunika és Czifra Gergő színvonalas zenés feldolgozásukkal érdemelte ki, míg az első helyen Kozsla Zsolt végzett. A 17 éves győztes a vetélkedőre egy saját szerzeménnyel érkezett, amit rap formájában mutatott meg.

Kozsla Zsolt
Kozsla Zsolt lett az első, saját szerzeménnyel (Fotó: Rosta Tibor)

– Leírhatatlan az érzés, ami most kavarog bennem. Bíztam magamban, hogy sikerül, nem akartam csalódást okozni senkinek. Boldog vagyok, hogy sikerült – nyilatkozott az eredményhirdetés után a fiatal győztes.

A serleg és oklevél mellett, mindhárman lehetőséget kapnak, hogy a későbbiekben is megmutathassák tehetségüket nagyobb közönség előtt egy városi rendezvényen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.