- hirdetés -

Orosháza csatlakozott ahhoz a közfoglalkoztatási programhoz, mely a hajléktalanokat szólítja meg. Több mint 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból 11 otthon nélküli ember dolgozhat egy éven keresztül a programban.

A Belügyminisztérium által hirdetett országos program nem titkolt célja, hogy a leghátrányosabb helyzetű embereket a közfoglalkoztatáson keresztül visszaterelje a munka világába. Ehhez azonban először a társadalmi visszailleszkedés, foglalkoztathatóság elősegítése szükséges.

Orosháza is csatlakozott a programhoz, amely 2018 február végéig tart, és 11 fedél nélkülinek nyújtja a munka és a rendszeres jövedelem lehetőséget. A város 20 millió 450 ezer forint támogatásból valósíthatja meg az elképzeléseket. A Belügyminisztérium 100%-ban támogatja a személyi és járulékköltségeket, illetve a dologi költségeket, önkormányzati pénzbeli hozzájárulás tehát nem szükséges.

– A program lehetőséget nyújt a hajléktalanok számára, hogy visszaintegrálódjanak a társadalomba, mert nem mondunk le róluk, szeretnénk lehetőségeket nyújtani számukra. Rengeteget dolgozunk azon, hogy több hasonló programot vezessünk be, hiszen később a résztvevők el tudnak majd helyezkedni a versenyszférában is, tovább növelve Orosháza és a térség gazdaságát – mondta Dávid Zoltán polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.