- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központ zsúfolásig megtelt színháztermében adtak rendhagyó irodalomórát a Vörösmarty iskola kisdiákjai.

Több hónapos előkészületek, próbák után pénteken este léptek színpadra az iskola 2. és 4. osztályos tanulói. A szereplő gyerekek, tanítók, időt és fáradságot nem kímélve alkották meg az előadásokat.
– Immár tizenkettedik alkalommal tartjuk meg a rendhagyó irodalomóránkat. Azzal a céllal rendezzük meg évente ezt az iskola számára fontos eseményt, hogy az énekkar és a színjátszó szakkör tagjain kívül a többi gyermek is megmutathassa tehetségét, kipróbálhassa, hogy milyen is színpadra állni, nagyobb közönség előtt szerepelni – nyilatkozta az előadás előtt Budácsik Anita, az alsó tagozat munkaközösség-vezetője.

Azok is megmutathatták tehetségüket, akik nem tagjai a színjátszó körnek vagy az énekkarnak (Fotó: Rosta Tibor)
Azok is megmutathatták tehetségüket, akik nem tagjai a színjátszó körnek vagy az énekkarnak (Fotó: Rosta Tibor)

A 2.a osztály tanulságos meséje egy ébredező tavaszi erdőbe invitálta a közönséget,  amely egy lusta kisrigóról szólt. Felkészítők: Olajosné Farkas Ágnes, Tóthné Németh Anikó és Tóth Margó. A 2.b tanulói a tudatlanságot, az emberi butaságot figurázták ki „A rátóti csikótojás” című mesejátékukban. Felkészítők: Bartók Anikó és Selmeczi Edit.

Sakkország és Irigyegyháza

Csányi Judit és Gabnai Sára tanítványai, azaz a 2.c osztály Sakkországba röpítették el a nézőket, ahol a bábuk életre keltek. A  4.a osztály nagyrészt saját maga találta ki előadását, különböző  témákra improvizáltak, mai aktuális szituációkat dolgoztak fel Farkas Attiláné osztályfőnök közreműködésével.

A 4.b és a 4.c osztályosok közös produkciójuk keretében Irigyegyházán és Okosfalván jártak. Előbbin egy vándorlegény a híres kőlevesének megfőzésével jár túl az irigy falusiak eszén, míg Okosegyházán a bölcs elöljárók bíró urammal együtt egy templom eltolását próbálják megvalósítani. Osztályfőnökök: Bartáné Hosszu Erika és Budácsik Anita.

A vastapssal zárult két órás műsor sikerében az osztályfőnökök mellett számos pedagógus és szülő is szerepet játszott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.