- hirdetés -

Furák Péter zeneszerző nagy izgalommal, Oláh Ibolya pedig úgy, ahogy a többi fellépésére. Így készülnek a szereplők a február 22-i estre, aminek besorolása koncert és színházi este. Rendező: Vörös Róbert. Ibolyántúl Orosházán, orosházi születésű, immár híressé lett zenésszel.

– Nagy boldogság nekem, hogy Orosházán is lesz Ibolyántúl. Régóta vágytam arra, hogy a családom, az itt élő barátaim is hallják egyszer– meséli a zongoraművész.

Pétertől megtudtuk, Orosházára ritkán jut el, a szüleit szokta meglátogatni, munkája Budapesthez köti. Jelenleg dolgozik Udvaros Dorottyával is, van megbízása zeneszerzésre, és Tatabányán is tagja egy zenekarnak, tehát van bőven tennivalója.

De hogyan született a közös est?

– Ibolya készülő estje kapcsán keresett meg a menedzsere, már két éve. Az első közös hang után éreztem, hogy egy fantasztikus tehetséggel hozott össze a sors.

Azóta nagy sikerrel játsszuk az estünket, szerte az országban. A közös alkotói munkának már dalok formájában is van eredménye. Ezeket hárman írjuk, Ibolya, Zoohacker és én.

Két dalunkat folyamatosan játssza a Petőfi Rádió, és már készül a harmadik is, ami igazán nagyon érdekes világú lesz.

Hogyan jött létre az Ibolyántúl? – kérdezzük Oláh Ibolyától.

– A menedzseremmel beszélgettünk először arról, hogy jó lenne egy olyan estet létrehozni, ahol mellettem csak egy szál zongora van, meg persze a zongorista, és ahol mesélhetek kicsit magamról, az életemről. Miután megvolt az alapgondolat, találkoztam Vörös Robi dramaturg, rendezővel, így már hármasban gondolkodtunk, majd rábukkantunk Petire és elkezdődtek a próbák.

170217_furak_peter_olah_ibolya

Az eredményről több helyen is elismerő sorokat lehet olvasni. Oláh Ibolya ezen az estén, bátran és nyíltan vállalva önmagát „beszámol” a gyerekkoráról, a származásáról, az intézetről, a barátságról, a szerelmekről, a megtett útról, a kudarcokról, sikerekről, félelmekről, álmokról – a dalok, ha lehet, még mélyebbre visznek – Ibolyán túlra – az önvallomás-estében.

Az elhangzó dalok az énekesnő saját régi és új, zongorára hangszerelt művei, valamint, az est alapgondolatát erősítendő hangzanak el a „vendégdalok”, cigánydallamok, balladák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.