- hirdetés -

Pályázati forrásból megújul Petőfi Sándor mellszobra a művelődési központ bejáratánál. Ezen túl a Petőfi emlékév kapcsán több programot is terveznek tavasszal.

A művelődési központ bejárata melletti Petőfi-szobor és környezetének felújítására a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium által kiírt Petőfi emlékezete pályázat keretében nyújtott be kérelmet a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft – derül ki az intézmény közleményéből.

Céljai megvalósítására 300 ezer forintot nyert a PMK, amint az időjárás engedi megkezdődhetnek a munkálatok Orosháza belvárosában. Ennek részét képezi a városképi jelentőségű szobor megtisztítása, környezetének rendezése, kertészeti feladatok.

– A több mint három évtizedes szobor szerves része a PMK épületének, megőrzése és gyarapítása alapvető kötelességünk. Az épp a bicentenárium évében megvalósuló korszerűsítés jó lehetőség arra, hogy névadónkra irányítsuk a figyelmet – nyilatkozta Lajti Tímea, a PMK ügyvezetője hozzátéve, a Petőfi emlékév kapcsán több programot is terveznek tavasszal.

Az orosházi Petőfi-szobrot 1987. március 15-én avatták fel, alkotója Rajki László orosházi születésű szobrászművész, a város díszpolgára.

Kiemelt fotó: PMK

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.