- hirdetés -

A zsűri már munkában, a nevezéseket több kategóriában várják még. A gazdakör legnépszerűbb programja évről évre látogatottsági rekordot dönt, jövő szombaton ismét középpontban értékeink mellett a jó hangulat.

Több helyszínen több ezer embert vár idén a szervező Orosháza és Térsége Gazdakör a XI. Hagyományok, Ízek Versenyre, melynek keretében amellett, hogy gasztronómiai értékeinknek biztosítanak bemutatkozási lehetőséget, a kikapcsolódás is garantált a sokszínű programsorozatnak köszönhetően.

Középpontban a helyi gasztronómia

A házi pálinkák versenyére mintegy 170 nevezés érkezett idén, szerdán már zsűrizték is a nedűket, a füstölt kolbász és házi szalámi versenyre, és a kolbászgyúrásra még nem késő jelentkezni.
– Több mint egy évtizede indultunk el a helyi gasztronómiai értékeket középpontba helyező úton, és úgy vélem, az, hogy ma már három helyszínen szervezhetünk egy nemzetközi programot, mutatja, van kereslet a valódi értékekre – emeli ki Horváth József gazdaköri elnök a február 25-i, egész napos kikapcsolódást nyújtó rendezvény kapcsán.

Hagyományok és értékek - ezek ápolása a legfőbb célja a rendezvénynek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Hagyományok és értékek – ezek ápolása a legfőbb célja a rendezvénynek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kistermelői kézműves helyi termékek, pálinkafőzdék és borvidékek bemutatkozása mellett idén is lesz számos gyerekprogram, disznótoros ételeket kóstolhatunk, jó ebédhez a nóta is szól majd, de lesznek táncbemutatók, operettparádé, és nem maradhat el a nagysikerű látványdisznóvágás sem. A szervezők jövő szombaton kihirdetik a programhoz kapcsolódó rajzverseny eredményét, és persze a nap végére kiderül az is, kik gyúrják a legfinomabb kolbászt.

A piactéren, az Előd utcán és a Petőfi Művelődési Központban február 25-én egy igazi hagyományőrző forgatag várja az orosháziakat és a városunkba látogatókat, de a sok munka is meghozza gyümölcsét: a versenyekre nevezők közt számos díj talál gazdára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.