- hirdetés -

Ismét útjára indította az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) immár hetedik alkalommal „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatát. Májusig várják az ajánlásokat!

A pályázat célja, hogy az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára irányítsa a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

– Fontos számunkra, hogy ne csak a háziorvosok szakmai tudását nézzük, hanem az emberségét is, hiszen ez a pályázat is erről szól. Szeretnénk, ha az eddigi hagyományoknak megfelelően növekedne a hálás betegek által megosztott történetek száma. Nagyon jó olvasni, hogy nemcsak problémák és gondok vannak a magyar egészségügyben, hanem örömök, remek és emberséges szakemberek is – emelte ki Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos a pályázattal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Király Györgyi projektvezető tájékoztatott arról, hogy „Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjat ismét tíz magyar és tíz határon túli háziorvos nyerheti el –munkatársaival, a nővérekkel együtt.

A tíztagú zsűri elsősorban a hazai és a határon túli páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várja a www.evpraxisa.hu portálon.

A történetek beküldésének határideje: 2017. május 10.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.