- hirdetés -

Az EDF DÉMÁSZ munkatársai már hatodik éve szervezik meg karácsonyhoz közeledve cipősdoboz akciójukat azzal a segítő szándékkal, hogy minél több nehéz helyzetben lévő kisgyermeket és családot ajándékozzanak meg.

– A jótékony célú gyűjtés munkatársaink ötlete volt sok évvel ezelőtt. A lelkesedés azóta csak nő, évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz, Társaságunk a szállítás megszervezésével támogatja a dolgozói kezdeményezést. Kollégáink három héten át Szegeden, Kecskeméten, Baján, Békéscsabán gyűjtötték a játékot, könyvet, ruhaneműt, tartós élelmiszert és saját kezűleg csomagolták az ajándékokat – írta beszámolójában Csala Gabriella, az EDF-DÉMÁSZ kommunikációs munkatársa.

Az elmúlt években az áramszolgáltató dolgozóinak hála sok ajándékcsomag került a fenyőfa alá Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyei gyermek- és családotthonokba. Ebben az évben ismét Békés megyébe indultak az EDF DÉMÁSZ munkatársai, hogy megmutassák, mennyi szeretet fér el az összegyűlt cipősdobozokban. December 20-án jártak Orosházán.

– Az orosházi Ökomenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthonában most is telt ház várt bennünket, 10 család él a tavaly felújított épületben. Minden gyerek kapott személyre szóló ajándékot, külön fiús és lányos játékokat válogattunk szét. A családok pedig kaptak egy nagy doboz, tele tartós élelmiszerrel, liszttel, tésztával, étolajjal és tisztítószerrel. Mindezek mellett a közösségnek is juttattunk több zsáknyi ruhát és sok-sok könyvet, amit a családok szétosztottak maguk között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.