- hirdetés -

Idén is elindította országos adventi kezdeményezését az Ökumenikus Segélyszervezet. A programhoz az orosházi Családok Átmeneti Otthona is csatlakozott, akik a befolyó összegből működésükön felüli programokat, fejlesztő foglalkozásokat, korrepetálásokat tartanának a gyerekeknek.

Idén már 25. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet a következő jelmondattal: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek. Ez az ünnepi összefogás azonban nem az egyszeri ajándékozásról szól, hanem a hosszú távú, komplex segítségnyújtásról. Céljuk, hogy egész évben segíteni tudják a nélkülözőket, valamint hogy kitörési pontokat tudjanak kínálni a szegénységből.

A járványhelyzet ugyanis sokakat sodort nehéz helyzetbe, ezért most még nagyobb szükség van az összefogásra, így a segélyszervezet a nehéz időszakban sem engedi el a rászorulók kezét. A fenntartó által elindított programhoz a Családok Átmeneti Otthona is csatlakozott.

– Lakóink kézműves foglalkozásokon apró ajándékokat, fenyőfákat készítenek, amelyeket aztán adományozó partnereink vásárolhatnak meg. Természetesen minden foglalkozásunkat a járvány elkerülése miatt kis csoportokban, a megfelelő távolságot betartva és maszkot viselve bonyolítjuk le. Karácsony közeledtével a Családok Átmeneti Otthona is egyre több felajánlást kap a város lakóitól, legyen szó tartós élelmiszerről, mikulás-csomagokról, játékokról – ismertette a részleteket Kovács Dániel intézményvezető.

Hozzátette, aki azon gondolkozik, hogy milyen élelmiszert vásároljon, vagy miből állítsa össze a mikulás-csomagokat, annak azt javasolja, hogy inkább a 1353-as adományvonalat tárcsázza vagy a www.segélyszervezet.hu honlapon tud egyszerűen és biztonságosan adakozni. A támogatásra a Tesco üzleteiben adomány kupon vásárlásával is lehetősége van az érdeklődőknek.

– A befolyó összegből tudjuk biztosítani a működésünkön felüli programokat, mint fejlesztő foglalkozást óvodásoknak, korrepetálást az iskolásoknak. Ezeknek a programoknak a segítségével sikerült elérnünk, hogy a tanév végén minden gyermekünk javított az előző évi tanulmányi eredményeihez képest. Nagyon köszönjük azoknak, akik eddig adakoztak és mindenkit összefogásra buzdítunk, hiszen így együtt tudunk segíteni a rászorulókon – tette hozzá Kovács Dániel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.