- hirdetés -

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is elindította a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet, melyhez az orosházi Családok Átmeneti Otthona is csatlakozott. A befolyó összegből idén is működésükön felüli programokat, fejlesztő foglalkozásokat, korrepetálásokat vagy éppen élményprogramokat tartanának a gyerekeknek.

Egy olyan ünnepi összefogás, ami nem az egyszeri ajándékozásról szól, hanem a hosszabb távú komplex segítségnyújtásról. Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek – ezzel a céllal és jelmondattal indítja el immár 26. éve adventi felhívását az Ökumenikus Segélyszervezet.

A befolyt adományok csupán 5-10 százalékát fordítják ünnepi segélyakciókra, a gyűjtés az egész éves, rászorulókat segítő munka támogatását szolgálja, hogy az év 365 napján segíteni tudják a nélkülözőket, kitörési pontot tudjanak kínálni a szegénységből. A koronavírus-járvány és az ehhez kapcsolódó helyzet ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan, 2021-ben is a mindennapjaink része, így még nagyobb szükség van az összefogásra, a segélyszervezet a nehéz időszakban sem engedi el a rászorulók kezét. 

– Az Ökumenikus Segélyszervezet orosházi intézménye ezúttal is úgy csatlakozott a kampányhoz, hogy kis ajándékfigurákat, kis karácsonyfákat készítünk, amit az adományozók megvásárolhatnak a budapesti bazilika előtti adventi vásárban is. A befolyó összeggel kapcsolatban sem változtak a céljaink, melyből különböző fejlesztő táborokat, felzárkóztató programokat, vagy éppen olyan élményeket nyújtó kirándulásokat szeretnénk megvalósítani, amire másképp nem lenne lehetősége a rászoruló családoknak. Olyan működésünkön felüli programokat (fejlesztő foglalkozások, korrepetálások) tudunk biztosítani az intézményen belül, amire amúgy nem lenne forrásunk – árulta el az intézményvezető.

Hozzátette, hogy aki azon gondolkozik, milyen élelmiszert vásároljon, vagy miből állítsa össze a mikuláscsomagokat, annak azt javasolja, hogy inkább a 1353-as adományvonalat tárcsázza vagy a www.segelyszervezet.hu oldalon tud egyszerűen és biztonságosan adakozni bankkártyával. A Tesco üzleteiben adománykupon vásárlásával, a nagyobb postákon pedig a kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal lehet csatlakozni az összefogáshoz.

Kovács Dániel elárulta, hamarosan az RTL Klub csatorna érkezik hozzájuk egy kisebb forgatásra, így a december 23-ai Fókusz adománygyűjtő különkiadása során is betekintést nyerhetnek majd az érdeklődők az intézmény munkájába.
– Nagyon köszönjük azoknak, akik eddig adakoztak és mindenkit összefogásra buzdítunk, hiszen így együtt tudunk segíteni a rászorulókon! – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.