- hirdetés -

Az orosházi kick-box egyesület kiváló idényen van túl, számos nemzetközi versenyt megjártak, ahonnan érmekkel tértek haza és történetük során először delegáltak versenyzőt a magyar válogatottba.

A sportág Orosházán 1988-ban jelent meg, majd rövid idő után megszűnt. Puravecz Péter társával együtt 2004-ben alapította meg a Contact K.T.H.E. névre hallgató egyesületet, amely az azóta eltelt 12 év alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül.

A jövőben nem csupán formagyakorlatban, hanem a kick-light és light-contact kategóriában is szeretne válogatottságokat szerezni a klub (Fotó: Rosta Tibor)
A jövőben nem csupán formagyakorlatban, hanem a kick-light és light-contact kategóriában is szeretne válogatottságokat szerezni a klub (Fotó: Rosta Tibor)

Remek példa erre az idei szezon, hiszen a legsikeresebb évüket zárták az orosházi kick-box versenyzők. Idén öt országban képviselték városunkat rangos nemzetközi versenyeken, ahonnan rendre dobogós helyezésekkel tértek haza. A WAKO kick-boxban A, B és C kategóriás versenyeket rendeznek. Az orosháziak a legnagyobb, A-kategóriában is érmekkel gazdagodtak.

Klubtörténeti és magyar kick-box siker

Az igazi nagy siker azonban az, hogy a klub története során először kapott meghívót a magyar válogatott keretébe egy versenyzőjük, – aki egyben vezetőedzőjük is – Puravecz Péter.

A mester a múlt hónapban a görögországi Európa-bajnokságon fegyveres formagyakorlatban neves orosz versenyzőt is maga mögé utasítva bronzérmet szerezett. A magyar kick-box történetében először léphetett kontinensviadalon dobogóra magyar versenyző ebben a kategóriában.
– Több nemzetközi versenyt is sikerült megnyernem. Ezek során sajnos sérülést szenvedtem, amely hátráltatott a felkészülésemben, de így is megszereztem a magyar bajnoki címet és ezzel együtt a kvalifikációt – mesélte az Európa-bajnoki bronzérmes.

A bronzérmet érő gyakorlatsor:

A munka természetesen ezzel nem áll meg, hiszen a jövő évi tervek között szerepel több Európa-kupa és Világkupa, továbbá a budapesti világbajnokságon való szereplés is, ahová egy még összetettebb gyakorlatsorral készül Puravecz Péter. Hozzátette, hogy a klub versenyzőivel a jövőben nem csupán formagyakorlatban, hanem a kick-light és light-contact kategóriában is szeretnének válogatottságokat szerezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.