- hirdetés -

Szerintük a Fideszes országgyűlési képviselő méltatlanná vált arra, hogy az orosházi polgárokat képviselje, itt az ideje, hogy vállalja a felelősséget és távozzon a közéletből.

Orosháza szégyene! címmel tartott sajtótájékoztatót december 14-én a helyi MSZP nevében Füvesi Sándor önkormányzati képviselő.

– Az országos sajtóban szinte minden napra jut egy botrány, sorra jelennek meg az olyan információk a Fideszes Simonka Györgyről és „bandájáról”, amelyek alátámasztják, hogy a képviselői megbízatását elsősorban a saját és párttársai meggazdagodására használja. Miközben pedig ők gazdagodnak, a falvak, városok szegényednek el – fogalmazott.

Emlékeztetett, hogy Simonka neve az elmúlt években több ügyben is felmerült.
– Ilyen volt a trafikmutyi, a gyanús földügyek, a bedőlt céghálók, a mezőhegyesi „kárpótlás”, a Pilot program, a Mengyi ügy, a három napkollektoros pályázat a családjának és legutóbb a DAREH-nél lezajlott botrány. Látszik, hogy már a Facebookon is csak néhány közpénzből fizetett bérkommentelő védi meg, azok is előre kiadott sablon alapján, a megbízásából, parancsra. Nehéz is mellé állni egy olyan embernek, akit semmi más nem érdekel, csak a maga és a haveri körének a gazdagodása – jelentette ki.

Füvesi szerint Simonka nem a választókerület, hanem a saját érdekeit képviseli. Szerinte ezt jelzi az is, hogy minden elnyert pályázat és közbeszerzés mögött ugyanaz a Simonkához szorosan köthető érdekkör jelenik meg.

Emlékeztetett, az orosházi képviselő-testületben többször javasolták egy korrupcióellenes tényfeltáró bizottság felállítását, amit a Fideszes többség még napirendre sem vett.
– Felszólítjuk az orosházi Fideszes képviselőket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel határolódjanak el a Simonka György által képviselt lealacsonyító, kisstílű, haszonleső szellemiségtől, és képviseljék valóban az orosháziakat. Ne asszisztáljanak tovább Simonka korrupciógyanús ügyeihez. Simonka György méltatlanná vált arra, hogy az orosházi polgárokat képviselje, itt az ideje, hogy vállalja a felelősséget és távozzon a közéletből. Adja át a helyét azoknak, akik a saját önös érdekeik helyett a tehetségükkel és a szorgalmukkal valóban Orosházáért, a város és térsége boldogulásáért akarnak dolgozni – zárta a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.