- hirdetés -

A főtéren bemelegítettek, majd hat helyszínre futottak rendőri felvezetéssel mintegy 500-an. Miért? Mert adni akartak.

A gyermek és ifjúsági önkormányzat immár 14. alkalommal hirdette meg a jótékonysági futást. Magam először voltam a rajtnál, amikor megtapasztalhattam, milyen hangulat van induláskor. Közösségeket jelölő pólókban, vagy piros Mikulás-futás feliratos pólókban gyülekeztek a gyerekek, fiatalok, kevésbé fiatalok. A színpadra felsorjázták a szervezők a nevezéskor leadott csomagokat. (Az első száz nevező kapott a rendezvény nevével ellátott pólót, ami nagy értéknek bizonyul.)

Heccelődve, egymást ugratva toporogtak az emberek a színpad előtt 5 órakor, amikor Lovas József a GYIÖK nevében köszöntötte a résztvevőket és köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatja a hosszú évek óta népszerű akciót.

Idén is rengetegen döntöttek úgy, futnak a jótékonyság jegyében Fotó: Rosta Tibor
Idén is rengetegen döntöttek úgy, futnak a jótékonyság jegyében (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A színpadon Jónás Mónika a futással kapcsolatban adott praktikus tanácsokat, Pribelszki Norbert színész is megszólalt testmozgás témában, majd Patyiné Bogdánffy Ágnes tartott bemelegítőt.

Mire elindult a sor, mindenki tudta, kik a nevezők, és kik az ajándékozottak. Idén hat helyszínre futott el a jótékony sereg, ahol rászoruló gyerekeknek jutott így biztosan a Mikulás ajándékából. A kórház gyermekosztályán, a Családok Átmeneti Otthonában, a nagycsaládosok egyesületénél, a Kistérségi Gyermekjóléti Központban, az SOS Gyermekfalunál és a Csemete-Neveldénél kaptak a gyerekek ajándékot. Pénteken este nagyjából 250 csomag jutott el ezekre a helyszínekre, a többi ugyanennyit a későbbiekben juttatják el, szükség szerint a szervezetekhez.

Minden évben kérdezzük az újdonságot a szervezőktől, Sándor Enikő ifjúságsegítő most egy megállapítás tett, amely szerint úgy látják, és örülnek ennek: presztízs lett a futás, csapatpólóban jelentkeznek közösségek, és megható ez a jelenlét. Emlékeztet: az első alkalommal mintegy 30-an futottak. Olyanról is tud, aki gyűjti a pólókat, van, akinek már 10 is van, az utóbbi években a szervezőknek nem is marad.

A jótékony körről visszatérve a legkitartóbbak forró teát és szaloncukrot kaptak, és sorsolás révén kiderült, az Egyesített Szociális Központ csapata nyert tortát. Ezen felül mindenki nyert egy (újabb) jó élményt, amiről lehet majd beszélni azokkal, akik ott voltak, és azokkal, akik nem…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.