- hirdetés -

Az elmúlt hétvégén, a győri Audi Arénában rendezett Mesterfokú Bajnokságon az orosházi Böczögő Dorina három arany- és egy ezüstéremmel zárta a megmérettetést.

A Torna Club Békéscsaba versenyzője pénteken az egyéni összetettben szerezte meg az elsőséget 52.900 ponttal, így oroszlánrészt vállalt egyesülete csapatbajnoki címéből is.

Fotó: Magyar Torna Szövetség
Fotó: Magyar Torna Szövetség

– A talajgyakorlatommal elégedett vagyok, bár változtattam rajta, tisztább, egyszerűbb elemeket tettem bele, és így kevesebb volt a hibalehetőségem. A gerendánál is hasonló a helyzet, így ott is biztosabban szerepeltem. Azt vettem észre, hogy ha lazábban állok hozzá, kevésbé izgulok, akkor jobban teljesítek – nyilatkozta a Magyar Torna Szövetség honlapján.

Másnap két versenyszámban indult, felemás korláton az előkelő második helyen végzett, amely szerinte reális eredmény, hiszen riválisa nagy fölénnyel tudta őt legyőzni, úgy érzi kihozta magából a maximumot. Az ugrás még jobban sikerült, hiszen a pénteki arany után ezúttal is a dobogó tetejére állhatott.

Az orosházi olimpikon november 27-én vasárnap talajon bizonyította tudását, amely újabb aranyérem formájában mutatkozott meg. A szerenkénti döntők utolsó napján gyakorlatára 13.600 pontot kapott.

– Úgy jöttem le, Győrbe, hogy a talajt mindenképpen meg szeretném nyerni. Ez a szer nagyon közel áll hozzám, ennek ellenére mindig izgulok a versenyen. A Mesterfokún leépített gyakorlatot mutattam be, szerettem volna, ha biztonságosan elő tudom adni. Összességében a három nap alatt meglepően jól szerepeltem, és nagyon jó érzés volt ilyen jó hangulatú viadalon részt vennem – értékelte teljesítményét Böczögő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.