- hirdetés -

Elsősorban a lányoknak osztotta meg az örömhírt közösségi oldalán a gyermekönkormányzat, a december 2-i mikulásfutáshoz csatlakozik a Barátok közt Ottója is. A jótékonyság vezérli idén is a kezdeményezést, melyhez az első csomagok már meg is érkeztek.

Mintegy négyszáz csomag, körülbelül ezer futó, 4,3 km-es táv és hat állomás – a tavalyi Jótékonysági Mikulásfutás számokban, és hasonló, vagy talán még eredményesebb akcióban bízik idén is a szervező, az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. Hagyományos rendezvényről van szó, az orosháziak, környékbeliek zöme ismeri, idén már 14. alkalommal startolnak el a futók, az elmúlt évnek megfelelően most is a város főteréről.

Az egyik legismertebb orosházi tévés celeb is hazajön futni
Az egyik legismertebb orosházi tévés celeb is hazajön futni

Többször követte végig stábunk a rendezvényt, ami mindig adott volt: az összetartozás érzése, a jó hangulat, a kiváló szervezés és talán a legfőbb, a megajándékozott gyermekek mosolya, öröme. Bíznak abban, idén sem lesz másként: a csomagok a kórház gyermekosztályára, a Családok Átmeneti Otthonába, a nagycsaládosok egyesületéhez, a Kistérségi Gyermekjóléti Központba, az SOS Gyermekfaluhoz és a Csemete Neveldébe kerülnek.

– December 2-án várunk mindenkit a főtéren, nevezés 16 órától, gyülekező 16:45-kor, start 17 órakor, a nevezési díj ezúttal is egy mikuláscsomag, az első száz nevező ajándékpólóval gazdagodik. Akik futni nem szeretnének, de szívesen segítenének, azokat kérjük, hogy juttassák el csomagjaikat hozzánk legkésőbb december 1-jéig – ismerteti a további részleteket Sándor Enikő felnőtt segítő.

A csomagokhoz a gyűjtőpontok az Orosházi Diáktanya (Ond u. 18., nyitva: 13-18 óráig) és a Petőfi Művelődési Központ. A futásra várnak munkahelyi csapatokat, iskolákat, osztályokat, sportegyesületeket is, meglepetés ajándékot sorsolnak ki köztük december 2-án.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.