- hirdetés -

A Jobbik orosházi képviselői arra kérik a választókat, hogy a párt által indított Valódi Nemzeti Konzultációban mondják el véleményüket, szóljanak bele a közös jövő alakításába.

Sajtótájékoztatón ismertette október 19-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom által év elején indított Valódi Nemzeti Konzultáció elnevezésű programját dr. Szabó Ervin, a párt választókerületi elnöke, orosházi önkormányzati képviselője.

Első szakasz: személyes konzultáció

Kiemelte, a konzultáció olyan lehetőség, mely a társadalom véleményének kifejezésére alkalmas. Elmondta, a Jobbik három olyan területet választott a konzultáció témájának, melyekről az elmúlt időszakban a kormány kommunikációja és propagandája miatt nem esett szó, holott itt valódi problémák vannak, így foglalkozni kell ezekkel.
– Ez pedig az egészségügy, az oktatás és a korrupció. Én magam is tartalmas hónapokat tudok e körben magam mögött, hiszen számos, az egészségügyben dolgozó ember – kezdve az adminisztrátorral, az ápolón, a védőnőn keresztül, a főorvosig bezárólag – számolt be személyes tapasztalatairól. De sok visszajelzés van korrupciógyanús ügyekből is, így a konzultáció személyes megkereséseken alapuló első szakaszát nagyon hasznosan ki tudtam használni – fogalmazott dr. Szabó Ervin.

Második szakasz: papír alapú konzultáció

Elmondta, a második szakaszban következik a „Valódi Nemzeti Konzultáció 2016” elnevezésű levelek postázása, amit az elmúlt napokban az orosháziak többsége meg is kapott.
– A megküldött levelek a fenti három témában fordulnak a lakosokhoz, mely kapcsán arra bátorítok mindenkit, mondja el benne ezekről alkotott véleményét, s ezt követően küldje vissza a mellékletet képező borítékban. A Jobbik a legerősebb ellenzéki pártként az egyedüli esélyes kihívója a Fidesznek, így reményeink szerint 2018-ban le is váltja ezt a kormányt. Tehát mindenki, aki visszaküldi a kérdőíveket, az lényegében egy leendő kormányprogram megírásában tud részt venni ily módon – jelentette ki.

Kiemelte, az orosháziak csütörtök délutánonként személyesen is leadhatják a kitöltött kérdőíveket a párt nemrégiben megnyílt Győry Vilmos téri irodájában, és aki nem kapott ilyet postán, az ugyanitt hozzájuthat az üres kérdőívekhez is. Hozzátette, szombatonként a piactéren is várják aktivistáik az íveket, ahol az emberek személyesen is elmondhatják véleményüket, észrevételeiket.

Hangsúlyozta, a Jobbiknak nem titkolt célja, hogy társadalmi vitát generáljon a Valódi Nemzeti Konzultációval, hiszen meglátása szerint a magyar közéletből hiányzik a konstruktív érdemi vita.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.