- hirdetés -

A halottak napja közeledtével már a megújult helyen árulják a koszorúkat, virágokat, mécseseket. Közben elbontották a református iskolát a piactól elválasztó kerítést.

Mint korábban megírtuk, térkővel látták el a piac „sziget” néven ismert részét. Évek óta igényként merült fel a dinnye- és virágárusok részéről ez, amit idén sikerült megvalósítani a Start közút munkaprogram keretében.

A napokban már csak a terület tisztítása zajlott, és ott jártunkkor ép a kerékpártároló kapott új színt. Benkő Ferenctől, a piacot is működtető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, az árusok október 15-től vehetik birtokba a területet.

Még a tél beállta előtt pótolják a kerítést (Fotó: Takács Csaba)
Még a tél beállta előtt pótolják a kerítést (Fotó: Takács Csaba)

Közben a piac egy másik részén is munkálatok zajlottak. A napokban elbontották a református iskolát a piactól elválasztó kerítést. – Az idők folyamán jelentősen megrongálódott a kerítés. A feltáró munkálatok során kiderült, hogy a javítás már nem sokat ér, teljes cserére lesz szükség – tájékoztatott Benkő Ferenc. Így azt a napokban elbontották, és a közeljövőben, még a tél beállta előtt, egy új, korszerű kerítés kerül a helyére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.