- hirdetés -

Ez a legfontosabb célja annak a rendezvénynek, amit két orosházi, akadályozottsággal élő talált ki.

Rucz Éva és Paulik Fecó megelégelte, hogy némely ember hogyan viszonyul az akadályozottsággal élőkhöz. Elindították a Fogadd el mozgalmat, melynek keretében november 26-án, a Fogyatékosok világnapjához kapcsolódva, saját ötleteik alapján, néhány önzetlen támogató segítségével egy olyan napot szerveznek a művelődési házban, ahol a sérült emberek, illetve családtagjaik arról mesélnek, lelkiekben hogyan élték meg mindazt, ami velük történt.

– Elsősorban azért tartjuk ezt a rendezvényt, hogy a sorstársak erőt merítsenek belőle, az egészségesek pedig elfogadjanak bennünket. Sok esetben nem is az fáj, ami történt velünk, hanem az, ahogy viszonyulnak hozzánk az emberek. Ezen próbálunk változtatni – emelte ki Rucz Éva.

A kezdeményezés mellé állt az orosházi születésű Hatvany Viktória festőművész, aki egy kiállítást is rendez, illetve rajzpályázatot is hirdet, Így kerek a világ címmel. Óvodás, alsós, felsős, középiskolás kategóriában várják a rajzokat, a technika szabadon választott, a téma: az akadályozottsággal élők mindennapjai. Az alkotásokat november 15-ig várják az info@hatvany.hu-ra, vagy a Petőfi Művelődési Központ 5900 Orosháza, Kossuth L. u. 3. címre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.